Krocząc wśród cieni

A Walk Among the Tombstones
2014
6,6 48 tys. ocen
6,6 10 1 47847
5,8 16 krytyków
Krocząc wśród cieni
powrót do forum filmu Krocząc wśród cieni

pytanie

ocenił(a) film na 7

Dlaczego świadkowie porwania Carrie, których odwiedza bohater, opowiadają o różnych kolorach furgonetki i różnych firmach znajdujących się na niej. Wszystko by się zgadzało gdyby opowiadali o różnych porwaniach, ale pozostałe porwane ofiary, z tego co się orientuję, bohater wyszukuje dopiero w późniejszych scenach w bibliotece.

ocenił(a) film na 7
Galileus1

Ilu ludzi, tyle zdań. Jeden pewnie widział z daleka, drugi przez okno, trzeci jednym okiem, czwarty był stary, słabo widział i wydawało mu się tak, a nie inaczej. Często tak bywa - pokażesz grupie osób przez chwilę jakiegoś człowieka, to jeden powie, że był niski, drugi powie że był wysoki, trzeci że miał okulary, a czwarty że nie, itd.

ocenił(a) film na 7
FILioza

W filmie jest scena, w której furgonetka jest przemalowywana przez porywaczy. Nie lubię się czepiać błahych błędów w filmach, ale ten jest dość poważny.

ocenił(a) film na 7
Galileus1

Ale co ma jedno do drugiego? Tych porwań było kilka i pomiędzy nimi porywacze przemalowywali auto. Nie wiem gdzie tu widzisz błąd. Przy jednym porwaniu korzystają z np. czerwonego vana, przy drugim z niebieskiego...

ocenił(a) film na 7
FILioza

Wiem, że porwań było kilka. Przeczytaj pierwszego posta. Bohater dowiedział się o innych porwaniach dopiero później w scenie w bibliotece, więc nie mógł jeszcze wtedy trafić do innych świadków.

ocenił(a) film na 7
Galileus1

Scena gdzie widzimy że furgonetkę przemalowują dotyczyła przedziału czasowego PO zabiciu żony Kenny'ego. Furgonetka którą widzimy na cmentarzu nie ma już żadnych znaczków/tekstów.

Radze obejrzeć film dokładnie zanim wytyka się jakiś 'błąd' filmowi =).

ocenił(a) film na 7
miroll

Radzę czytać dokładnie pytanie:)
Chodzi mi o to, że bohater nie mógł rozmawiać ze świadkami innych porwań niż to pierwsze, a to dlatego że jeszcze o nich wtedy nie wiedział. Przeczytał o nich później.

ocenił(a) film na 7
Galileus1

Nie zrozumialeś:

Po porwaniu Carrie, bohater pyta różnych ludzi i dostaje rózne wersje napisu na furgonetce - wytłumaczył Ci to FILioza - różni ludzie, różne wersje bo nie każdy się przyjrzał.

Potem mu odpisałeś, że dostrzegłeś w filmie błąd - udowodniłem Ci że takiego błędu nie było.
Nikt nie mówił o 'trafianiu do innych świadków' ani ja ani FILioza ;]

mam nadzieje, że pomogłem.

ocenił(a) film na 7
miroll

Nie do końca, ponieważ ludzie się nie mylą. Jest scena gdzie porywacze przemalowują furgonetkę. Zmieniają kolory, napisy do kolejnych porwań.

ocenił(a) film na 7
Galileus1

No teraz to ja Ciebie niestety nie rozumiem.

Galileus1

Z tego co mi się wydaję to przemalowywali oni vana w czasie śledzeni Carrie.

ocenił(a) film na 7
Wezum

Motyw z przemalowaniem interpretuję tak jak Wezum.

ocenił(a) film na 8
Galileus1

Bohater rozmawiał z różnymi ludźmi którzy być może coś widzieli, ale jak wynika z ich wypowiedzi, niewiele się dowiedział. I o to chodziło w tej scenie.

Nie wierz we wszystko co postacie na filmie mówią.