PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=258739}

Krudowie

The Croods
2013
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81542
6,8 20 krytyków
Krudowie
powrót do forum filmu Krudowie

Te wytwórnie konkurują ze sobą chyba od zawsze, ale po raz pierwszy według mnie DreamWorks
obejmuje prowadzenie. Podczas gdy Pixar ostatnio zawodził 'Autami 2' i 'Meridą', o tyle
DreamWorks wypuścił bardzo dobrych 'Strażników' i teraz 'Krudów'. Ciekawi mnie jak to się dalej
potoczy... Jak na razie Pixar zapowiada ciekawsze produkcje na przyszłe lata, ale z wykonaniem
ostatnio u nich słabo, a DreamWorks udowadnia że z oklepanego tematu też da się stworzyć
dobrą fabułę.

ocenił(a) film na 5
Thumbelina

Niestety wykupienie Pixara przez Disneya nie wyszło temu studio na dobre....

Detoksynator

noo chyba masz rację...Disney naciska zapewne na kolejne Toy Story bo przecież 3 zarobio ponad miliard dolarów co oznacza chyba że to najbardziej kasowa aniamcja....ehh przez to mają mniej tych swoich perełek w postaci Odlotu czy Wall-e :)

Thumbelina

Yyyy a o Bluesky Studios choćby to zapomnieliśmy? Czyli eee Epoka Lodowcowa albo Rio które było na prawdę fajne...
Albo Disney Animation Studio które od dwóch trzech lat w moim rankingu dominuje nad wszystkimi wypuszczając Zaplątanych lub zeszłorocznego Ralpha Demolkę :) pojedynek DW z pixarem owszem był ale kilka lat temu kiedy inni przyglądali się sukcesom kasowym Shreka czy Toy Story :) Teraz to zupełnie inna bajka. Każda licząca się wytwórnia ma studio od animacji...dlatego jest ich coraz więcej:) DW zaatakuje już za tydzień animacją TURBO, będzie okazja do pojedynku z Pixarem i ich uniwerkiem potwornym :) według mnie kasy mniej zarobi DW przegrywając pojedynek...ale zobaczymy :)

Co do twojej tezy nie do końca mogę się zgodzić z tym że DW wyprzedza Pixara bo Strażnicy owszem byli fajni z dobra animacją ale brakowało jej czegoś. Krudów nie widziałem ale jest interesujący. Ostatnią animacją jaką powalił mnie DW to Jak wytresować smoka z 2010 roku...a więc trochę minęło. Pixar jest na mniej więcej równym poziomie co DW w tej chwili....natomiast triumfatorem jest legendarne już studio animacji Disneya :) według mnie oczywiście :)

ocenił(a) film na 7
Thumbelina

illumination Entertainment
z Despicable me

ocenił(a) film na 7
hamerp91

lecz to jeszcze daleka droga w porównaniu do DreamWorks i Disney/Pixar

Thumbelina

Akurat Merida podobała mi się o wiele bardziej niż Strażnicy. Merida to film z duszą i z humorem, Strażnikom moim zdaniem brakowało jednego i drugiego.