Te wytwórnie konkurują ze sobą chyba od zawsze, ale po raz pierwszy według mnie DreamWorks
obejmuje prowadzenie. Podczas gdy Pixar ostatnio zawodził 'Autami 2' i 'Meridą', o tyle
DreamWorks wypuścił bardzo dobrych 'Strażników' i teraz 'Krudów'. Ciekawi mnie jak to się dalej
potoczy... Jak na razie Pixar zapowiada ciekawsze produkcje na przyszłe lata, ale z wykonaniem
ostatnio u nich słabo, a DreamWorks udowadnia że z oklepanego tematu też da się stworzyć
dobrą fabułę.
noo chyba masz rację...Disney naciska zapewne na kolejne Toy Story bo przecież 3 zarobio ponad miliard dolarów co oznacza chyba że to najbardziej kasowa aniamcja....ehh przez to mają mniej tych swoich perełek w postaci Odlotu czy Wall-e :)
Yyyy a o Bluesky Studios choćby to zapomnieliśmy? Czyli eee Epoka Lodowcowa albo Rio które było na prawdę fajne...
Albo Disney Animation Studio które od dwóch trzech lat w moim rankingu dominuje nad wszystkimi wypuszczając Zaplątanych lub zeszłorocznego Ralpha Demolkę :) pojedynek DW z pixarem owszem był ale kilka lat temu kiedy inni przyglądali się sukcesom kasowym Shreka czy Toy Story :) Teraz to zupełnie inna bajka. Każda licząca się wytwórnia ma studio od animacji...dlatego jest ich coraz więcej:) DW zaatakuje już za tydzień animacją TURBO, będzie okazja do pojedynku z Pixarem i ich uniwerkiem potwornym :) według mnie kasy mniej zarobi DW przegrywając pojedynek...ale zobaczymy :)
Co do twojej tezy nie do końca mogę się zgodzić z tym że DW wyprzedza Pixara bo Strażnicy owszem byli fajni z dobra animacją ale brakowało jej czegoś. Krudów nie widziałem ale jest interesujący. Ostatnią animacją jaką powalił mnie DW to Jak wytresować smoka z 2010 roku...a więc trochę minęło. Pixar jest na mniej więcej równym poziomie co DW w tej chwili....natomiast triumfatorem jest legendarne już studio animacji Disneya :) według mnie oczywiście :)