Początek - na mocne i dobrze zapracowane zero. Animacja dobra, ale restaurację rozlicza się z
potraw, nie ze sztućców. A w tym przypadku potrawa okazała się być atrapą. Później było kilka
śmiesznych momentów ale generalnie dno, dno i jeszcze raz dno. A najbardziej żałosne, że na
początku filmu komunikat zobowiązuje widzów do filowania na siebie nawzajem czy ktoś nie
nagrywa - i słusznie. Jeszcze ktoś mógłby ostrzec ;)
Litościwe dwa daję. A i to na wyrost.
No cóż, jesteś w zdecydowanej mniejszości, mnie Krudowie urzekli. Bajka jest zakręcona, i momentów w moim mniemaniu śmiesznych było dużo więcej niż parę. Za to ocena wystawiona przez Ciebie wprawiła mnie w dobry humor- bo to faktycznie jakiś żart. Produkcja zasługuje już na 4 za oprawę muzyczną i graficzną, dalej można już oceniać fabułę, która nie jest kolejnym zerżniętym schematem. Jak dla mnie - 7,5 ale z wiadomych przyczyn daję 7 ;p
Wiesz, to jeszcze kwestia proporcji. Jeśli filmom Pixara daje się po 8 to ile mozna dać Krudom - filmowi o fabule klepanej na kolanie?
Jak najmniej, popadnijmy w skrajność, niech emocje nami targają. Oceńmy tylko to co najgorsze nie wyciągając tego co najlepsze. Ciekawe masz podejście do oceniania, nie powinno się moim zdaniem oceniać filmu danej wytwórni głównie na podstawie ocen reszty filmów tejże wytwórni.
Absolutnie nie, bo wytwórnie mają z sobą konkurować i NALEŻY je porównywać :). Ale o jakich porównaniach mowa, skoro "twórcy Madagaskaru" przerżnęli sami z sobą? :)
No co ty piszesz? oprawa muzyczna na sam koniec dopiero jakaś nuta przy napisach, grafika może dobra ale nie postaci dalej fabuła nie wiem kto robił epokę lodowcową ale ten sam schemat a wiem bo oglądałem z tego co pamiętam odwilż 1 koniec świata 2 krudowie tyle że inny rodzaj końca.
Oglądaliśmy ze znajomymi Kilka osób o różnych gustach filmowych stwierdziło zgodnie, że ta animacja to jakaś porażka, że dawno nie było gorszego bubla.
Kolega może jest w mniejszości ale tylko na filmweb.pl, nie w życiu.
bylam z dzieciakami, ubawily sie, nie wiem czy to kwestia gustu dzisiejszej dzieciarni, ktora lubi biebera i hanne montane czy film byl dobry, bo nie widzialam wielu animacji, ale skoro wysiedzialy 98 minut wgapione w ekran to juz sukces i daje cale 5
....dobrze prawisz... postacie płaskie, fabuła o niczym, dowcip mdły i sporadyczny, ot takie Disco Polo animacji.
Popieram. Na mnie też to nie zrobiło wrażenia, mimo że bardzo lubię oglądać filmy animowane, i uwielbiam wiele z nich, to Krudów nie dałam rady skończyć. Momentami czułam wręcz irytację tym, na co przyszło mi patrzeć. Ni to śmieszne, ni ciekawe, postaci denerwujące, fabuła zaskakująca jak gotowanie rosołu, jedyne co, to niezła animacja. Raczej nie znajdzie się to w filmotece mojego dziecka :)
5 z przyzwoitości.Beznadzieja, nie umywa się do Epoki L. czy innych tego typu animacji. Jedyna postać któa mnie śmieszyła to wieloryb w ostatniej scenie i dlatego dla niego 5 :)
Mnie się bajka podobała, moim zdaniem bije na głowę epoki lodowcowe, oczywiście te kolejne części, o madagaskarze już nie wspomnę. Co do animacji to nie było chyba w żadnej bajce tak dobrej animacji, szczegółowość jest porażająca, wy chyba naprawdę oglądaliście tą bajkę w totalnie złej kopii... 7/10