Na wstępie powiem, że film zrobił na mnie wielkie wrażenie. Nie spodziewałem się, aż tak dobrej animacji. Podczas seansu odkryłem przepiękne widoki, genialną ścieżkę dźwiękową, dość dużą dozę humoru i niebanalne postacie.
Oczywiście ukazanie innego, może troszkę irracjonalnego świata przypominało mi Avatara, a fabuła rodem zaczerpnięta z Epoki Lodowcowej. Jednak ta kombinacja w ogóle nie przeszkadza. Fascynuje i zachęca do dalszego zatracenia się w owym dziele.
Rzadko powstają takie animacje i mimo, że jeszcze nie oglądałem Krainy Lodu mam nadzieję, że Krudowie zasłużyli na Oscara.
miałam dokładnie takie samo wrażenie - Avatar + Epoka :) ale rzeczywiście to nie przeszkadza, fajny familijny film, do pośmiania się i wzruszenia :)
Graliście może w World of Warcraft ? Mi właśnie z tą grą kojarzy się ta baja :) Krainy są identyczne. Bardzo przyjemnie mi się oglądało tą bajkę, dużo śmiesznych scen + piękne efekty. Również skojarzyło mi się z motywem z Epoki Lodowcowej + oczywiście z krainami z wowa, bo naprawdę są identyczne jak w grze, miło było je zobaczyć w takiej odsłonie.
Mimo, że film posiada kilka poważnych wad (niesymetryczna konstrukcja, słaby motyw przewodni), oglądałam go z zadowoleniem. Szczególnie pierwsza połowa przypadła mi do gustu, końcówka była dość słaba. Oczywiście animacja zasługuje na oklaski, projekty postaci są bardzo ciekawe. Humor również stoi na wysokim poziomie. Nie zmarnowałam czasu.