PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=258739}

Krudowie

The Croods
2013
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81542
6,8 20 krytyków
Krudowie
powrót do forum filmu Krudowie

Na wstępie powiem, że film zrobił na mnie wielkie wrażenie. Nie spodziewałem się, aż tak dobrej animacji. Podczas seansu odkryłem przepiękne widoki, genialną ścieżkę dźwiękową, dość dużą dozę humoru i niebanalne postacie.
Oczywiście ukazanie innego, może troszkę irracjonalnego świata przypominało mi Avatara, a fabuła rodem zaczerpnięta z Epoki Lodowcowej. Jednak ta kombinacja w ogóle nie przeszkadza. Fascynuje i zachęca do dalszego zatracenia się w owym dziele.
Rzadko powstają takie animacje i mimo, że jeszcze nie oglądałem Krainy Lodu mam nadzieję, że Krudowie zasłużyli na Oscara.

ocenił(a) film na 7
kubusss69

miałam dokładnie takie samo wrażenie - Avatar + Epoka :) ale rzeczywiście to nie przeszkadza, fajny familijny film, do pośmiania się i wzruszenia :)

kubusss69

Graliście może w World of Warcraft ? Mi właśnie z tą grą kojarzy się ta baja :) Krainy są identyczne. Bardzo przyjemnie mi się oglądało tą bajkę, dużo śmiesznych scen + piękne efekty. Również skojarzyło mi się z motywem z Epoki Lodowcowej + oczywiście z krainami z wowa, bo naprawdę są identyczne jak w grze, miło było je zobaczyć w takiej odsłonie.

ocenił(a) film na 6
kubusss69

Mimo, że film posiada kilka poważnych wad (niesymetryczna konstrukcja, słaby motyw przewodni), oglądałam go z zadowoleniem. Szczególnie pierwsza połowa przypadła mi do gustu, końcówka była dość słaba. Oczywiście animacja zasługuje na oklaski, projekty postaci są bardzo ciekawe. Humor również stoi na wysokim poziomie. Nie zmarnowałam czasu.

ocenił(a) film na 6
kubusss69

Dodajmy chmarę krwiożerczych czerwonych ptaszków wylatujących na żer po zmroku-temat żywcem z "Pitch Black",nawet dość podobne z wyglądu były...