PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=258739}

Krudowie

The Croods
2013
7,0 81 tys. ocen
7,0 10 1 81351
6,8 20 krytyków
Krudowie
powrót do forum filmu Krudowie

Cinema City Poznań bite 30 min katowania w kółko tymi samymi nudnymi reklamami co w TV...
Płacimy przecież grubą kasę za bilety, popcorn z kolą kosztuje tyle co kolacja w restauracji, za
okulary 3d też kasują i jeszcze trzeba obejrzeć proszek do prania, smartfona, pożyczkę czaka
norisa i inne pierdoły.
Niech to leci przed seansem ale jak zapraszają na 20:00 na film to ma być film (ewentualnie jakieś
zwiastuny). Zwłaszcza przed bajką dla dzieci...

_marecki

Dlatego mają na sali 15 osób zamiast 150. Pozostałe 135 woli znaleźć coś w internecie bez reklam, chociaż ich stać na kino raz w tygodniu.
Może kiedyś właściciele kin nauczą się biznesu.

obywatel_M

O matko a ty co badania dla Obop-u robisz ? Ludzie nie są tacy tępi jak myślisz , niektórzy przychodzą 15 - 20 minut od startu seansu i przychodzą akurat na film.

kocur21

Smród naczosów, popcorny i siorpanie koli - też niektórym przeszkadza.

obywatel_M

Nie ma to jak usprawiedliwiać kradzież zapachem naczosów.

użytkownik usunięty
kocur21

Nie ma to jak usprawiedliwiac pseudopiractwem reklamy na PLATNYM seansie. Reklamy to moga byc w TV komerycyjnej, a nie w kinie. Dlatego tez tak wiele osob nie placi abonamentu TV bo TVP chce i reklamy, i abonament. A takiego wala zlodzieje, ze zobaczycie moje pieniadze. Glosuje portfelem i jak na razie swietnie sie to sprawdza - nie ma litosci.

"Pseudopiractwo" widzę że mamy twórcę nowego słowa :)) Tak się składa , że dzisiejsze kino też jest mocno komercyjne i trzeba się z tym pogodzić. A jeżeli nie chcesz oglądać reklam to przyjdź na sam film ja zawsze tak robię wystarczy się spytać kogoś z obsługi kina o której godzinie zaczyna się seans filmu z ominięciem reklam i bez problemu uzyskasz odpowiedz.

użytkownik usunięty
kocur21

Nie bedziesz mi mowic kiedy mam wchodzic na sale kinowa. Place za film, nie za reklamy. Skoro film sie zaczyna o 12:00 to ma sie zaczynac o 12:00 - reklamy moga sobie puszczac nawet od 11:30 i to dnia poprzedniego - mi to zwisa. Place za film, a nie go#@no dla inteligentnych inaczej. Co wiecej, jako ze chciwosc dystrybutorow stala sie nie do przyjecia, zamiast kilkanasie razy na rok chodzic do kina, chodze 2, gora 3. Ja nie trace, ja glosuje portfelem. MOJA kasa, MOJA wola. Nie pasuje Ci moje podejscie? Trudno, obawiam sie, ze musisz chyba z tym zyc. LOL.

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Jak dla mnie im mniej ludzi na sali kinowej tym lepiej , więc nie chodź do kina. I oglądaj filmy w jakości Cam i nie wydawaj pieniędzy na kino z powodu takiej słabej wymówki jak reklamy.

użytkownik usunięty
kocur21

Czy ja sie wyrazilem jakos niejasno? Czy naprawde tak Ci trudno zrozumiesz, ze Twoje wydumane, a komiczne opinie jak i caly Ty nic mnie nie obchodza? Czy ja naprawde pisze po chinsku?

Hehe jesteś żałosny człowieku pisząc że moje opinie są komiczne. Spójrz w ogóle co napisałeś i zastanów się czyje opinie są komiczne . Jeżeli cię nie obchodzą to po co odpisujesz , zaprzeczasz sam sobie . Nie będę już odpisywał sfrustrowanemu nastolatkowi bez argumentów.
PS: Czasami wydaje się , że piszesz po chińsku .

użytkownik usunięty
kocur21

No i beton intelektualny - mialem wiec racje. Autentycznie, chcialem wytlumaczyc, bowiem lubie jasne sytuacje ale ponizej pewnego IQ jakiekoliwek tlumaczenia sa psu na bude. Beton nigdy nie zrozumie. Pa misu.

_marecki

30 to i tak dobry wynik :) pamiętam 45 minutowe spoty :) najgorsze jest to, że podczas reklam gaszą światła i później ciężko miejsce znaleźć jak się chce przyjść pod koniec reklam x\ a mogli dać przynajmniej lekkie światełko. Problem jednak znika kiedy na sali nie ma dużo ludzi się siada gdzie wygodnie.

użytkownik usunięty
Dobrzan92

30 min? Gdy ja oglądałem było maks. 15 min. Nie wiem jak jest gdzie indziej ale w kinach w moim mieście przy reklamach światła są prawie tak jasne jak i przed

Akurat mówię o Multikinie, w CC byłem dawno ale też 15 min reklam nie było i było ciemno.

Dobrzan92

Ciemno? Ja bylam w walbrzyskim CC i tam podczas reklam po bokach swiecily sie swiatla... A zgasly dopiero wtedy gdy zaczynal sie film:)

martynka30112

a to może w CC jest inaczej byłem naprawdę dawno (na Avatarze) w CC ale do Multikina chodzę co jakiś czas i tam zawsze gaszą światła na reklamach x\

Dobrzan92

To lipa jak tak gasza swiatla;/ Jak ktos sie troche spozni, to najprawdopodobniej bedzie mial problem z zauwazeniem swojego miejsca:( Ale mi Multikno nie grozi:)

martynka30112

hehe a myślisz że nie raz telefonem świeciłem bo na styk byłem i już ciemno? Jeszcze jak coś jasnego na ekranie to za radę ale jak już ciemniejszy obraz to oczy wytężasz i szukasz numerka. Już nie wiem, którego numerka ale jakoś dobrze nie widać prawie w ogóle albo tego na krześle albo nr rzędu więc jak mało osób to pół biedy siadasz gdzie wygodnie a jak jest full (rzadkość ;p) to jest problem ;)

Dobrzan92

W sobote bylam na Iron Manie i w czasie seansu jakis pan wyszedl sobie chyba do toalety... Gdy wszedl z powrotem, zdal sobie sprawe, ze nie wie, gdzie siedzial;/ A siedzial jeden rzad przede mna... Oczywiscie najpierw glosno zapytal sie sam siebie, gdzie siedzial, a pozniej jakas pania... W koncu ktos do niego podszedl i go laskawie zaprowadzil na to jego miesce. Oczywiscie jakies 5 minut filmu stracone, bo pan sie zgubil i narobil rabanu... Albo powinni zakazac wychodzic podczas seansu, albo w kinach powinno byc jasniej! :P

ocenił(a) film na 7
_marecki

zgadzam się - te reklamy przed filmami dla dzieci zwłaszcza to katastrofa! Moje dziecko już po reklamach chciało iść do domu. Ja lubię tylko zapowiedzi innych filmów :)

_marecki

Mnie tez to drażni. Jak myślicie jakbym po tych 15 min reklam poszedł do kasy domagać się zwrotu kasy bo zapłaciłem za film nie za reklamy oddaliby?

ocenił(a) film na 8
kosiniak

myślę, że to zależy od tego jak bardzo byś się domagał i jaki jesteś duży :p
poza tym jeden 'awanturoncy' się klient to pewnie za mało, ale jeśli więcej osób zacznie protestować to może coś z tym zrobią.

jak tak dalej pójdzie, to niedługo zaczną przerywać filmy i puszczać reklamy w trakcie seansu...

kosiniak

myślę, kupując bilet akceptujesz regulamin czy inne cuda wianki. Na 100% nie zwróciliby Ci biletu, muszą mieć jakąś podkładkę :) to tak jakbyś chciał zwrot biletu od PKP bo stoisz w pociągu. Płacisz za przejazd nie za siedzenie ;)

ocenił(a) film na 7
Dobrzan92

Ja nie wiem co wy macie za durne problemy, ja zawsze przychodze 20 minut później niż się powinien film zacząć, i akurat film się zaczyna za chwile.
Jak jest zbyt ciemno to siadasz sobie byle gdzie, w swoim rzędzie - ale na innym miejscu, a jak ktoś przyjdzie i Cie opieprzy, to informujesz że nie wiesz gdzie jest Twoje miejsce, bo jest zbyt ciemno - i przesiadasz się na inne - proste.prawda?
Z resztą ja mam już swoje miejsca ustalone i zawsze na nich siadam jak tylko są wolne, więc nie mam problemów tego typu.
A jak masz jakiś problem - każ jej/jemu na ekranie pokazać orientacyjnie gdzie dane miejsce jest i później będziesz wiedzieć (a jak nie to zrób fotke smartem) No i ja mam to do siebie że praktycznie zawsze podczas 'seansu' wychodzę na szluge / wymienić okulary / do wc - i jakoś nie mam problemów z ciemnościami :P

W heliosie w wrocławiu - było odpowiednio jasno podczas reklam - a przyciemniają połowicznie dopiero podczas zwiastunów - aż przed samym początkiem filmu jeszcze bardziej przyciemniają.

W cinemacity korona jak dla mnie to bylo cały czas jasno - a akurat łaziłem tam co chwile - 3x wymienić okulary 3d, później wkurzony zapalić, później dolać więcej wódki do pepsi, następnie do wc, aż ostatecznie pod koniec seansu zabrałem dzieciaka z sali bo już mu sie nudziło i poszliśmy do MC donalda, po figurki. Jasnośc była odpowiednia, nie miałem problemów z dotarciem na miejsce - mam nawet wrażenie, że było zbyt jasno - ale okulary 3d odpowiednio przyciemniają obraz, więc po ich założeniu było tak jak być powinno.

W multikinie w arkadach czy pasażu - bo nie pamiętam już dokładnie, to, też raczej było dostatecznie jasno - nie miałem problemów z zauważeniem rzędu i miejsca (dopieru po wyjściu z sali był problem ze znalezieniem wyjścia i WC, strasznie tam niamieszali)

ocenił(a) film na 8
Artemisek

i to jest ok według Ciebie? Chcesz zobaczyć film, płacisz za bilet a potem żeby się nie nudzić pół godziny na reklamach musisz się po ciemku przemykać jakbyś co najmniej nie miał biletu...

ocenił(a) film na 7
_marecki

Jak pisalem - w 3 kinach w których byłem, nie musiałem się nigdzie po ciemku przemykać - więc nie wiem czy do mnie, czy do kogo odpisywałeś, ale kliknąłeś odpowiedz pod moim postem.
Pomijając już fakt, że nic nie mam do zwiastunów to wspomniane 20 minut jest odpowiednie - podczas tych reklam schodzą się ludzie spóźnieni, którzy szwędali by się normalnie podczas seansu - zasłaniając obraz. A ja moge sobie przyjechać do kina bez stresu - i moge się na ludzie spóźnić, albo być za wcześnie - i tak nic nie strace.

A jeśli Tobie nie odpowiadają warunki, to nikt Cie nie zmusza żeby chodzić do kina - zawsze możesz kupić sobie projektor, i bulić po xx złotych za film w wersju blurej, bądź też oglądać jakieś camy z neta zamiast siedzieć w kinie.

A bilet możesz sobie spokojnie kupić o 20:20 - nawet jeśli seans trwa już od 20 - więc nie będziesz mieć czasu na nudę.

ocenił(a) film na 8
Artemisek

gadanie, że mogę nie chodzić do kina jest głupie i wkurzające...
po 1 każdy konsument ma prawo powiedzieć co mu nie pasuje
a po 2 właściciele kin pewnie woleliby jednak żeby ludzie nie kupowali sobie projektorów

Wiem, że nikt nie zmieni dla mnie jednego zasad, dlatego pytam czy jest więcej osób, którym to nie pasuje.

Artemisek

Artemisek, wszystko byłoby ok gdyby było napisane na bilecie otwarcie sali 20:30 początek seansu 20:45, wiec wtedy nie ma problemu. Ale tak naprawdę nigdy nie wiadomo ile będzie tych reklam, przyjdziesz po 20 minutach i się okaże ze film już od 10 trwa.
Cieszyłbyś się gdybyś kupił bilet na pociąg o 11:00 a pociąg odjechałby o 11:20 bo konduktor roznosi ulotki reklamowe?

ocenił(a) film na 6
kosiniak

Ja wolę się spóźnić 10 minut na film, niż oglądać pół godziny reklam.
Z zasady na film przychodzę równo 30 min po "oficjalnej godzinie rozpoczęcia" do Multikina i 20 min do Cinema...
W Multi w moim mieście reklamy są dłuższe zazwyczaj..

ocenił(a) film na 7
Arkanadien

Przykład z pociągiem jest debilny, bo to akurat u nas norma jest...
Gdyby była taka informacja, to ludzie szlajali by się po sali, a bilety musiały by być droższe (bo kino nie zarobiło by na reklamach) więc sorry, ale ja wybieram reklamy :)

Artemisek

"Dolać wódy do pepsi... pod koniec zabrałem dzieciaka bo mu się nudziło".. Ciekawe połączenie...

ocenił(a) film na 7
silverlp1

Co w tym ciekawego, alkoholu sobie już w tym kraju spożywać nie można? Nie słyszałem o zakazie dolewania wódy do pepsi(to u mnie standard w kinie, lepsze efekty 3d), z resztą przecież nie dawałem złego przykładu siedząc po chamsku z browarem jak niektórzy.

Artemisek

Dolewać możesz ile sobie wlezie, ja Ci w kubeczek zaglądać nie będę. chodziło mi bardziej o połączenie tatuś+wóda+dziecko. No ale ... Dobrze, że nie PO CHAMSKU...

ocenił(a) film na 7
Artemisek

Z mojego postu nie wynika żebym był ojcem, a w kinie byłem z sąsiadem, bo jego mamie się nie chciało iść, i jej jakoś nie przeszkadzało, że byłem na lajcie (nie łaziłem przecież napierdzielony). Jeśli uważasz, że rodzice nie mogą spożywać alkoholu, to jest to tylko i wyłącznie Twoje zdanie z którym ja się nie zgadzam, i nie widze w tym nic złego żeby rodzice sobie wypili kilka browarków, czy drinka - wszystko oczywiście w ramach zdrowego rozsądku bo wiadomo, że nachlany do nieprzytomności rodzic nie jest w stanie odpowiednio zająć się dzieckiem.

Dobrzan92

Ale można tez wykupić miejscówkę :)

_marecki

to NIE KUPUJ TEGO PRZESOLONEGO POPCORNU I TRUJĄCEK COLI!!
I nie chodź do multipleksów, tylko do kin studyjnych!!!

_marecki

Gdyby nie te reklamy pójście do kina kosztowałoby Cię pewnie z 3x tyle ile płacisz teraz. To reklamodawcy powodują, że idziesz do kina za 13 zł a nie 40-50 zł... Myślisz, że wykupienie praw autorskich do publicznego puszczania filmu kosztuje 20 zł u jego producenta?