i to właśnie jego grze aktorskiej film zawdzięcza najwięcej. Dużym plusem jest też muzyka. Całość ogląda się bardzo dobrze. Kobietom się może nie podobać gdyż raczej zniechęca do posiadania diamentów
no właśnie przeciwnie ,mi sie bardzo podobał,nie mialam zielonego pojęcia ,ze wciaz 200000 dzieci w afryce jest zmuszanych do bycia zolnierzami.
Film świetny, rola Di Caprio bardzo dobra. Muszę przyznać, że dojrzał jako aktor. Po takich maślanych rolach w filmach z gatunku Titanica itd. świetne role. A zaczęło się od Catch me if you can, potem była Infiltracja, a teraz Blood Diamond. Naprawdę świetne role. Oby więcej takich filmów - przejmujące, opisujące chorą rzeczywistość. Fakt, to nic nie zmieni, bo znieczulica ludzka jest ogromna. Oglądaliście Hotel Rwanda? I co? I tak jak było powiedziane w tym filmie - ludzie obejrzeli, zjedli obiad i już o tym nie myśleli. A rzeczywistość jest jaka jest... Więc nie ma co narzekać na rząd (hah, jasne ;)), na to że nam źle i niedobrze. Inni mają gorzej. I to o wiele...
Pozdrawiam
Kolejny, który nie widział żadnego filmu z Dicaprio sprzed Titanica, a wypowiadza się na temat jego aktorstwa, jakby oglądał wszystkie filmy w których występował. Zresztą, co ja będę mówił, to walka z wiatrakami...
chyba się nie zrozumieliśmy. Widziałem jego wcześniejsze role (Co gryzie Gilberta Grape'a, Szybcy i martwi, a inne - Człowiek w żelaznej masce (świetnie zagrał), Niebiańska plaża, Romeo i Julia itd). Chodzi mi o to, że sprawdza się w filmach akcji, a nie, że wcześniej grał kiepsko:) pozdrawiam
Niekoniecznie. Obejrzyj "Całkowite zaćmienie" albo "Chłopięcy świat" to zmienisz nieco zdanie. A to, że sprawdza się w filmach sensacyjnych, to też prawda. Pozdraiwam ;)