PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200092}

Krwawy diament

Blood Diamond
2006
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268521
6,9 42 krytyków
Krwawy diament
powrót do forum filmu Krwawy diament

Zasługuje na uznanie. Ważny temat, przepiękna muzyka. Za mało dla mnie widoków, przepięknej amerykańskiej scenerii. Jednak film zdecydowanie godny polecenia. Plusem jest to,iż reżyser nie pociągnął wątku romantycznego i że zakończenie nie było tendencyjne.Pomimo iż nie przepadam za strzelaniną, której było mnóstwo w filmie to daję 8.

ocenił(a) film na 10
Aktorka

Jakiej z znowu amerykańskiej scenerii :/. Przecież akcja toczy się w Afryce. A te strzelaniny i dzieci biegające z bronią nadają filmowi realizmu. Przecież nie były to takie jakieś tam gangsterskie bieganiny z bronią? Jak dla film to arcydzieło 10/10.

czarnoglowa

Popieram ^^ Bardzo mnie poruszył.
A muzyka - wspaniała. James Newton Howard jest niesamowity :)

ocenił(a) film na 9
czarnoglowa

Mniemam, że Panna Aktorka przypadkowo pomyliła się, pisząc 'amerykańskiej', mimo iż doskonale wie, że chodzi o Afrykę ;) A jeśli chodzi o sam film to bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Ciekawa fabuła, dobra muzyka. Sam Leoś też zrobił na mnie wrażenie. Dałem 9/10, bo lubię filmy poruszające poważne problemy, a ten bardzo mi się podobał. Pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 9
Barcafan2

trzeba przyznać że, zajebisty film!!!!!!!!!!!! 9/10

Aktorka

Zgadzam się z tobą. Bardzo dobry film, mi się spodobał, nie nudziłem się i ani nie był przewidywalny, a tego nie lubię w filmach.