PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200092}

Krwawy diament

Blood Diamond
2006
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268522
6,9 42 krytyków
Krwawy diament
powrót do forum filmu Krwawy diament

...spodziewalem sie w sumie czegos wiecej ale 7/10 bedzie mysle adekwatna ocena... Dobra rola Djimona Hounsou, zasluzona nominacja... Pozdro for all cinemaniacs

ocenił(a) film na 10
gumekk

Ja też uważam , że dobre :)
Szczerze mówiąc jak byłam na nim w kinie mocno trzymał mnie w napięciu ...dlatego trochę nie rozumiem bardzo niskich ocen niektórych recenzentów

ocenił(a) film na 10
gumekk

jestem tylko ciekaw czego się spodziewałeś ,zapewne rzeźni Twoim zdaniem czego w tym filmie brakowalo ,7/10 chłopcze nie znasz się ,aż mi żal takich ludzi ja Ty napatrzyli się na Horrory które zryły im łeb i później jak mają okazje obejrzeć ambitniejsze kino wyrażają opinie ''w miare dobre'' naprawde wyrazy współczucia dla podobnej Tobie widowni , najwyraźniej nie zrozumiałeś tego filmu !!!

tommi233

tommi dorośnij i szanuj zdanie innych, a żal pozostaw po stracie bliskich...taka szczera rada. Co do ambicji tego obrazu nie będę się wypowiadać. Poprzeczka we współczesnym kinie jest tak zaniżona, że ten film może pretendować do miana ambitnego.

ocenił(a) film na 10
malin_4

Malinie miałem na myśli to,że film jest napewno ambitniejszy od niejednego horroru w którym to nic innego się nie dzieje jak tylko przelewają się hektolitry krwi i wsumie nic pozatym ,powiem tak cieszy mnie fakt ,że znajduje się w gronie osób którym się ten film podobał ,może rzeczywiście przegiołem z krytyką ale jestem się wstanie do tego przyznać,ale jak możesz mnie pouczać, żebym szanował zdanie innych jak Ty sam nie szanujesz i najwyraźniej sam musisz również dorosnąć tak neleżało by to rozumieć. P.S.a wiesz dlaczego nie możesz się z tym pogodzić ponieważ mam inne zdanie niż Ty i wogóle nie twierdze ,że to film niewiadomo jak ambitny tylko napewno mogę stwierdzić ,że to bardzo fajnie opowiedziana historia ,dramatyczna ,trzymająca w napięciu .

tommi233

po pierwsze nie mam innego zdania niż Ty, bo też uważam, że to sprawie robiony film mogący dawać radochę,
po drugie w moim krótkim tekście nie było nic co by wskazywało na brak szacunku dla Twojego zdania, tylko do formy przekazu a propo wcześniejszego postu,
pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
tommi233

A co takiego ambitnego znalazłeś w tym filmie?