Niestety, nie można się spodziewać, by go pokazali w telewizji http://www.youtube.com/watch?v=yD0MKJiJb1I
Ach, całą i jedynie słuszna prawda jest już w TV; po co szukać innych punktów widzenia?
Nie. To ma być wskazanie na poszukiwanie różnych źródeł informacji. Zresztą, łącznie z mediami o. Rydzyka.
Ale wszystkie media które są kojarzone z Rydzykiem oraz Gazeta Polska są anty-rządowe.
Zastanawia mnie czy cały PIS jest taki święty, czy do Kościoła chodzą wyłącznie wtedy, kiedy wiedzą o zmasowanym ataku reporterów i kamer.
A krzyż z Krakowskiego Przedmieścia stoi sobie bidulek w Kościele Św. Anny i pies z kulawą nogą Go nie odwiedzi.
Czyżby należało słuchać tylko mediów prorządowych?:-)
A w ogóle - raz jeszcze: warto konfrontować różne źródła. Chyba się ze mną zgodzisz?
P.S. Nie rozmawiamy o świętości PiS, PO ani podobnych kwestiach.
P.P.S Sprawa krzyża to szerszy temat. Powiem tyle, że chociaż nie wiem, ile osób go odwiedza w kościele pw. sw. Anny, to wiem, ilu osobom przeszkadza krzyż w miejscu publicznym. I mamy "powtórkę z rozrywki" z czasów PRL.
Oddzielna kwestia, więc w oddzielnym komentarzu: mamy dość podobne filmowe gusta.
Kolejny dokument E. Stankiewicz i J. Pospieszalskiego. Mają zdrowie :D
Niestety jest za długi (1 h 50 min) więc obejrzę kiedyś tam.
Ale już teraz mam na rozdanie "jedyneczke" :) tylko nie można jakoś zagłosować.
Niby wyznaję zasadę nie karmić trola na FilmWebie ale jednak powiem.
Nie ważne czy film jest dobry czy zły, jaki ma gatunek i td. Ale trzeba być skończonym idiotą by ocenić coś bez obejrzenia tego wcześniej.. Ale cóż - w końcu prawie na bank mamy do czynienia z przykładem człowieka który zapewne tam się pojawił i opluwał tamtych ludzi, szykanował ich, wygrażał że ich pozabija i td. na Krakowskim Przedmieściu, co doskonale utrwalono w tamtym przygnębiającym dokumencie. logiczne, że nie podoba mu się, jak wypadł w swojej "roli" w filmie o na podstawie swojego występu w nim ocenia dokument.
I tyle w temacie do którego już nie zajrzę i nie odpowiem. Nawiązując do legendarnych C.K Dezerterów - autor posta wyżej jest jedynie nędznym gadem nienadającym się nawet dla sądu dla ludożerców buszmenem, omyłkowo nazywanym istotą ludzką:D.
Zdrowia rzycze
No to grubo się chłopie pomyliłeś. Krakowskie Przedmieście mnie nie widziało, i tej Twojej ulubienicy siwej pani w okularach spod krzyża również nie widziałem na żywo. Co innego w telewizji. Zauważyłeś, że tak samo wyglądają te wszystkie oszołomy, których pokazuje TVN, jak również TVP1? Jakoś telewizja publiczna nie robi z nikogo męczennika. Yaro TAK.
Z daleka widać, kto jest Twoim autorytetem, ale na pewno nie papież Polak.
Myślę, że te dokumenty co "urodziły" się państwu E. Stankiewicz i J. Pospieszalskiemu są w jakimś sensie przygnębiające. Przygnębiający jest obraz społeczeństwa. Można by rzec - "fanatycy są wśród nas". A potem ustępuje się miejsca w autobusie, tramwaju, metrze itp. takim zgredom i dewotkom z litości... Bo już w starszym wieku. A biegać i rozrabiać w stolicy to jednak MOGĄ ...
Co do kwestii oceny filmu... jak coś jest KUPĄ to z daleka widoczne są tego symptomy. Jeśli jednak ktoś trafi na taki obiekt przypadkiem, to w trakcie bliższego kontaktu tak stwierdzi i to bardzo szybko. Ja znając "reżyserów" wiem o co chodzi. Wystarczyło mi "Solidarni 2010". I jednak szkoda mi tych prawie 2 godzin.
Widze, że nie skończyłeś odpowiedniej edukacji, po tym jak piszesz słowo "życze". No ale cóż... Twoje miejsce jest w sam raz na KP. Krzyż wam "aresztowano" ( LOL ) ale namiot jeszcze stoi. A raczej się przemieszcza ("facepalm").
Ten i podobne filmy dokumentalne można znaleźć na chomikach . Polecam jeszcze "Kibola", a ze starszych: "Towarzysz generał".