O gustach się nie dyskutuje i powiem że mi ten film nie przypadł do gustu. Lubię dużo starych filmów, jednak ten mi się w żadnym % nie podobał.
- Może jestem inny ale dla mnie fabuła mocno naciągana,
- słabiutka grafika (rok 1960 można jeszcze przymknąć oko)
- dużo sztuczności (jak np. zabijał Niedźwiedzia który wyglądał tak sztucznie że przez chwile myślałem że zabijał maskotkę),
- słaba jakość dźwięku,
- słabe walki (na rzut oka było widać w tych walkach sztuczność i nieprofesjonalizm),
- było dużo momentów w których kompletnie nic się nie działo,
-sztywne rozmowy aktorów itp..
Mógłbym dalej wymieniać błędy w tym filmie ale szczerze szkoda mi czasu. Plus tego filmu jest jedynie taki że na pewno jest lepszy od książki i że nie ma tutaj tragicznych aktorów (mimo że moje argumenty wskazują na coś innego). Tego filmu na pewno nie ratuje też sprawa że jest z 1960 roku.
Krótkie podsumowanie, jestem zadowolony że udało mi się obejrzeć to całe (mimo że momentami traciłem wiarę że dam radę) jednak wiem że już nigdy nie wrócę do tego filmu. Ogólnie jeśli ktoś chce dowiedzieć się jak wyglądała wojna z Krzyżakami to polecam poczytać w internecie trochę ciekawostek bo na film szkoda czasu.
Moja ocena to - 3/10 i jest to w większej mierze do szacunku starych filmów i o historii jaka występuje w tym filmie.
A i dodam, to że dużo starszych osób lubi ten film i nie rozumie tak słabej oceny na filmweb to przykro ale każdy ma swoje zdanie na temat filmu i każdy ma inne gusta (nie wliczam w to trolli którzy z góry dają 1 bo żeby film ocenić trzeba go obejrzeć cały i przeanalizować co ja zrobiłem)
ocena 1 dla Krzyżaków i 10 dla Avengersów, szkoda z tobą wchodzić w dyskusję nawet, trolling totalny, może kiedyś wygrzebiesz się z piaskownicy