mam pytanie ile jest części prince of persia , bo gdzieś przeczytałem że 6
ale wiem 0 trzech : piaski czasu dusza wojownika i dwa trony.
Bo jest sześć. Trzy najnowsze the sands of time, warrior within i two thrones opowiadaja sage tego "jedynego" prince'a;> tzn głownym bohaterem tych trzech jest ten sam książę. W poprzednich nei wiem dokladnie jak było, al echyba nie były ze soba fabularnie powiązane i dwie z trzech wczęsniejszych to jeszcze 2d
Na NES i SNES wyszło Prince of Persia 1 i 2. Potem było jeszcze Prince of Persia 3-D (gniot). Po dość długim czasie pojawił się Sands of Time itd. Ogólnie naliczyłem 8 części. Oprócz tych wymienionych powyżej, na PSP jest jeszcze Revelations i Rival Swords. Pozdrawiam weteranów serii.
No jakby policzyć jeszcze na jave to troche wiecej tego jest. Ale jeśli zrobią SOT to z pewnością wyjdzie dwójka i trójka.A innych o innych częściach nie ma nawet co gadać :P
wszystkie czesci gry na pc byly spoko ale najbardziej mi sie podobala i moim zdaniem najlepsza byla within warior a tego filmu nie moge sie juz doczekac :P
pozdro
"No jakby policzyć jeszcze na jave to troche wiecej tego jest. "
hahahah IRon RZADZISZ! XD ogolnie nie partolcie jak nie wiecie ziomgi cala seria o princu jest o princu 2 czesc 2 d to tak btw sands of time :D
3-d nie grałem!!!! ale mam zamiar revival swords i ten drugi to ww w innym wydaniu
Taaa...Wiem x] Tylko ciekawe czy nie sssspierdola tego filmu, bo imie princ'e gorzej sssspierdolic sie nie dalo...
Pisz wyraźniej :/ btw . Rival swords a nie jakie revival :O Wyszły 3 części Sands of time , Warrior within i Two Trones . Wcześniejszych wersji gry raczej nie będą adaptować.
Oj pomieszaliście:-). W sumie jest tak, że mamy 2 części w 2d do tego dochodzi Prince of Persia 3D (czyli pierwsza część w 3d...oj kiepska gra to była ;]) - i to jest niejako stara trylogia ( przynajmniej ja to tak nazywam, bo gry zbytnio nie były ze sobą fabularnie połączone, no może 2 pierwsze trochę ale nie na taka skale jak następne części). a poza tym rzecz jasna mamy nową trylogie: Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones. Dopiero teraz mamy Revelation (czyli w sumie Warrior Within + parę dodatkowych plansz, gra tylko na PSP) Rival Swords ( czyli The Two Thrones i podobnie jak przy Revelation parę dodatków, gra wyszła na PSP i Wii)...Na koniec można jeszcze doliczyć remake najstarszej części PoP`a, która została wydana na Xbox Live oraz Battles of Prince of Persia na Nintendo DS o której wszyscy zapomnieli (historia rozgrywa się pomiędzy Sand of Time i Warrior Within...w sumie ta akurat część całkowicie odbiega od założeń serii ale zawsze to jakaś gra oparta o świat Princa), No i są jeszcze wszelkie pochodne dostępne na komórki. No mam nadzieję rozjaśniłem.