Księga dżungli

The Jungle Book
2016
7,0 53 tys. ocen
7,0 10 1 52938
6,8 34 krytyków
Księga dżungli
powrót do forum filmu Księga dżungli

Jak dla mnie świetny! :) Wspaniałe CGI zwłaszcza Baloo i Shere Khana.
https://www.youtube.com/watch?v=owgrkAQ-Log

użytkownik usunięty
filmowy12345

CGI takie samo jak zwykle. Bez rewelacji. Co do zwiastuna - chyba tylko nazwiska Murraya, Kingsleya i Walkena na czarnym tle mnie zainteresowały.

ocenił(a) film na 9
filmowy12345

Zwiastun jest świetny. Uwielbiam "Księgę dżungli". Czytałem książkę dawno temu i muszę ją sobie odświeżyć przed obejrzeniem tego filmu. I pamiętam że bardzo podobał mi się serial animowany nadawany w Polonii 1. :)

ocenił(a) film na 6
luki62

Tak serial z dzieciństwa na polonii jeden też uwielbiałem. W zwiastunie tylko wilków brak, a przecież to rodzina Mowgliego

ocenił(a) film na 9
dawid2385

Pytanie: czy film jest ekranizacją książki, czy aktorską wersją filmu animowanego Disneya? Jeśli to pierwsze, to wilków nie zabraknie, a nawet będzie ich dużo. Jeśli to drugie... to szkoda, bo tam pierwsze skrzypce grali Bagheera i Baloo. A jednak na to drugie się zanosi. Tamten serial kładł duży nacisk na relacje chłopca z wilczymi braćmi i tak powinno być w tym filmie.

dawid2385

Nie martw się wilki będą, myślę nawet że odegrają większą rolę w tym filmie niż z animacji z 67. Ps. Serial "Księga Dżungli" nie jest od firmy Disneya, więc nie nastawiałbym się na smaczki z serialu.

ocenił(a) film na 9
adidos09

kto wie,kto wie - na końcu zwiastuna z jednej ze stron jest scena żywcem wzięta z kreskówki disneya nawet z podłożoną melodyjką. wyjdzie w praniu. ja się nie mogę doczekać johannson jako kaa, bo uważam, że ma zajeb... głos i zrobi fajny klimat :)

siossstrzyczka

o co chodzi w zwiastunie gdy dziecik ucieka ze śwityni i taka ręka jakby king kong po niego sięga?

jk t młp tm się dostł skoro jest tak duża ze tylko ręk wyjdzie ;d

filmowy12345

świetny zwiastun, czekam na film.

adidos09

A będzie jeszcze jakiś Zwiastun , bo coś cicho jest ?

krzyk3

film będzie dopiero w kwietniu, myślę że drugi zwiastun będzie w grudniu lub styczniu :)

krzyk3

Kolejny zwiastun będzie miał premierę podczas premiery Gwiezdnych Wojen 7 - czyli 18 grudnia.

adidos09

ok dzięki

adidos09

Jakoś 2 Zwiastunu nie ma , kurcze ?

krzyk3

jest, tylko w słabej jakości - https://www.youtube.com/watch?v=yt7jEI83_FI

użytkownik usunięty
filmowy12345

Wolę zaczekać na film Serkisa.

filmowy12345

A wiecie kiedy będzie jakiś następny zwiastun ?

filmowy12345

CGI niezłe, ale nie zmienia to faktu, że słonie w zwiastunie są AFRYKAŃSKIE. Niezła wpadka.