PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713093}

Kto tam?

Knock, Knock
2015
4,6 31 tys. ocen
4,6 10 1 30959
5,1 20 krytyków
Kto tam?
powrót do forum filmu Kto tam?

Bo jest w nim praktycznie wszystko, by trzymać widza za serce i nie puścić do ostatniej minuty za sprawą psychologicznych zagrywek rodem z kultowego "Funny games" czy "Hard Candy", film z niepowtarzalnym klimatem, nie dla każdego, jak widać po ocenie na załączonym obrazku. Zdecydowanie polecam! PS. a dziewczynki mega sexy, co jest niewątpliwym atutem.

ocenił(a) film na 2
marcinbelc

Hahaha.

ocenił(a) film na 10
berni_

jakieś kontrargumenty? :)

ocenił(a) film na 2
marcinbelc

Nie no, masz rację. Dycha murowana, a film powinien być przynajmniej nominowany do Oscara ;)

ocenił(a) film na 10
berni_

ale co konkretnie Ci się w nim nie podobało?! uproszę rozwinąć swoje myśli, bo nudzi mnie ciągnięcie Cię za język, bo dla mnie to jakiś owczy pęd z tym ocenianiem tak nisko tego filmu, bo pozycja była nader interesująca.

ocenił(a) film na 7
marcinbelc

szczerze mowiac to tez nie rozumiem nagonki na ten film - ja w ogole nie żałuje, że obejrzałem.

ocenił(a) film na 6
marcinbelc

W połowie byłem zdegustowany, bo tortury i takie tam jakoś mnie odrzucają, ale trzymała mnie chęć zobaczenia jak się skończy. I zakończenie mi się podobało, a Genesis mega seksi w początkowej fazie. Oglądając film przypomniałem sobie jak bardzo ta sama dziewczyna może być pociągająca, a chwilę później odpychająca.

ocenił(a) film na 5
marcinbelc

Bez przesady, film jest całkiem niezły (dałbym 6 gdyby nie masa idiotyzmów i totalna bezradność bohatera), daleko mu do gniota i oceny oscylujące w okolicach 1-2 są krzywdzące, ale porównywanie go do tak świetnych produkcji jak "Funny Games" czy "Hard Candy" jest nieporozumieniem.To nie ten poziom, nie ten styl i ogólna charakterystyka produkcji."Kto tam?" jest stosunkowo lekką produkcją, której nie można brać na poważnie.Eli Roth zabawił się trochę w innej stylistyce i nawet mu to wyszło.Historia jest do bólu przewidywalna, w zasadzie od razu wiadomo jak się to wszystko skończy, a FG i HC trzymały do końca w napięciu.Zgodzę się też, że panienki są prawdziwą ozdobą filmu - Eli ma świetną żonę. ;) a co do @berni , to połowa ludzi na tym forum nie potrafi argumentować swoich zdań - kończy się na "hahahaha", albo "Słaby.Szkoda czasu". ;)

ocenił(a) film na 2
marcinbelc

Odpowiem krótko: wszystkiego. Albo odwrócę to i powiem, co tu jest: fatalny scenariusz (co to miało być, podróba "Fatalnego zauroczenia"?), beznadziejna gra aktorska, "akcja" rozciągnięta bardziej niż najdłuższe flaki z olejem, mnóstwo idiotyzmów i nielogiczności. A już główny bohater i ten gość od "rzeźb' szanownej małżonki artystki to już w ogóle kompletni idioci. To tak w skrócie.

ocenił(a) film na 10
KrecikJ23

jakie "idiotyzmy i niedorzeczności" masz na myśli?

ocenił(a) film na 2
marcinbelc

Wiesz, oglądałam to jakiś czas temu, około roku i aż tak dobrze nie pamiętam. Ale na forum jest gdzieś mój wątek na ten temat. tak na szybko to co mi utkwiło w pamięci najbardziej to to, że ten nieszczęsny głowy bohater mógł co najmniej bodaj trzy razy załatwić te panny, a nie wykorzystał ani jednej okazji, a już najgłupszy był ten gość, co widział go związanego, a zamiast wezwać policję czy go uwolnić i we dwóch załatwić te dziewuchy to usiłował ratować jakieś paskudztwo zwane rzeźbą. Generalnie ten film kompletne mnie znudził, zdenerwował, nie podobało mi się w nim praktycznie nic.

ocenił(a) film na 6
KrecikJ23

Tak mówisz, bo nie byłaś w takiej sytuacji. Ludziom wszystko wydaje się takie proste, a ciekawe jakbyś się zachowała, gdyby ktoś własnie trzaskał młotkiem w Twojego iPhona, albo zobaczyłabyś, że jakieś prosie żre Twój trawnik.

ocenił(a) film na 2
Artanis

Ty tak serio, czy sobie żarty robisz?

ocenił(a) film na 3
marcinbelc

Np. to że zabiły jednego faceta, by udowodnić coś drugiemu... F*ck logic, znalazły się panny od umoralniania :D

ocenił(a) film na 10
maciek_herbus

z tą rzeźbą to był po prostu czarny humor, nie skumałeś xD a co w tym nielogicznego? to umoralnianie? to jest film, a każdy film rządzi się swoimi prawami po prostu

ocenił(a) film na 1
marcinbelc

ten film to gówno

ocenił(a) film na 6
marcinbelc

Mnie bawił choć funny games to dla mnie nieporozumienie. Ale na pewno nie jest na 10. Brak pięknych zdjęć, pięknego soundtracku, świetnej lub choć solidnej gry aktorskiej, a także kultowości (wymóg na 10).

ocenił(a) film na 10
MarcoK

a jak Ci powiem, że to dla mnie arcydzieło klasy B? :)

ocenił(a) film na 6
marcinbelc

nie oceniam w kategoriach, a ogólnie w kategorii film.
10 dla mnie to więcej niż film - nie dość, że arcydzieło, emocjonuje i interesuje mnie tematyka itp.

marcinbelc

mnie też film się podobał, fajne dziewczyny, no i ta końcówka z postem rozłożyła:D

ocenił(a) film na 3
marcinbelc

wszystkiego mu brakuje

ocenił(a) film na 2
marcinbelc

Keanu rola życia, ten tekst o pizzy - MASAKRA, nie mogę się otrząsnąć do tej pory...

marcinbelc

Nie lubie jak jakis imbecyl zawyza srednie oceny miernym filmom 10-kami.

ocenił(a) film na 4
marcinbelc

Film jest średni. Pod każdym względem. Ale rozumiem, że może się podobać wielu ludziom lubiącym ten gatunek, czy ogólnie ten typ filmów. Tego, czego w zupełności nie rozumiem, tj jak można porównywać takie filmy do produkcji za 10 pkt.?
Jedyna rzecz na plus - marny to argument - obie dziewczyny są piękne.