5,6 242  oceny
5,6 10 1 242
Kuchisake-onna 2
powrót do forum filmu Kuchisake-onna 2

Zakończenie

ocenił(a) film na 9

Uwielbiam zakończenie tego filmu, mimo wszystkiego co zrobiła wpatrywałam sie w jej smutną twarz i jedyne co czułam to współczucie. Gdybym nie wiedziała, że to prequel pomyślałabym, że to smutny koniec całej historii, jednak właśnie przez to jej spojrzenie jakby na chwile o tym zapomniałam, aż tu nagle ta zmiana wyrazu twarzy i zdecydowany krok w strone wiadomo kogo, ciarki mnie przeszły, nie moge zapomnieć tej sceny :D

Koboshi

jak jest taki jak część 1 to szkoda czasu .

brof

Jeśli część pierwsza jest jak ten film to szkoda czasu :P.
Nie no, aż takie złe to nie było. Jakoś dotrwałem do końca.

ocenił(a) film na 9
brof

nie jest taki sam

ocenił(a) film na 9
Koboshi

Mi też się bardzo podoba zakończenie. Myśle, że jej zachowanie jest usprawiedliwione ponieważ doznała wielu krzywd. Jest też dużo powiązań z legendą

fox4086

Ja nawet nie widziałem 1 części, ale jak napisali że oparte na prawdziwych wydarzeniach, a na końcu powiedzieli że jej miejsce jest nieznane to aż podskoczyłem.
Można się przestraszyć :) Ale to nie było prawdziwe , bo nikt z takiego grobu by się nie wydostał i nie biegł tak szybko bo dźgnięciu nożem. (niektórych tylko boli brzuch a już leżą)

Horror tym mocniejszy im bardziej go chcą ureallistycznić jak " Naroi " :3

ocenił(a) film na 7
lolo126

Oczywiście, że nie oparte na faktach:)
Zresztą rzeczywista historia ma w ogóle niewiele wspólnego z tą wersja (choć film naprawdę porządny).

Jakby ktoś był ciekawy jak historia wygląda naprawdę (A w każdym razie ile w niej było faktu, a ile paniki) to proszę:)

Zgodnie z ta historią gdzieś w Japonii mąż zabił żonę w 1979, jakiś czas po tym wydarzeniu ktoś zaczął zabijać dzieci w okolicy (tu fakty się kończą), powodowani masową histerią ludzie zaczęli wmawiać sobie, że to duch żony zabitej na wzór feudalnej legendy, która teraz chodzi z nożycami w płaszczu i masce (prawdopodobnie rzeczywiście parę razy zobaczono taką kobietę tyle, że bez nożyczek. Takie maski sa popularne w Japonii, ludzie noszą je, żeby nie zarażać innych kiedy sami się rozchorują) i pytająca napotkane dzieci czy jest ładna. W przypadku zaprzeczenia miała takie dziecko zabijać. W przypadku potwierdzenia miała zdejmować maskę i pytać czy wciąż jest, a wtedy w przypadku ponownie pozytywnej odpowiedzi rozcinać ofierze usta na swój wzór (w wypadku zaprzeczenia ponownie zabijać). Miała być niezwykle szybka, a powstrzymywać miały ją tylko dwie rzeczy: niejednoznaczna odpowiedź i stwierdzenie, że jest się umówionym i się śpieszy byle nie spóżnić. W pierwszym wypadku miałaby zastanawiać się co oznacza odpowiedź dając czas na ucieczkę, a w drugim wręcz przeprosić za przeszkodzenie i zostawić w spokoju.

Sama legenda spowodowała taką panikę, że dzieci rzeczywiście były odprowadzane przez nauczycieli do domów, a kobieta zaczęła być dostrzegana w wielu innych miastach.

lolo126

"(niektórych tylko boli brzuch a już leżą)"
Jakie to prawdziwe. XDD

Koboshi

Czy film jest bardzo straszny? Bo nie wiem czy mogę obejrzeć go sama, czy lepiej poczekać na obejrzenie go ze znajomymi. XD

Koboshi

nie wiem co mnie bardziej przeraża w tym filmie,brak empatii jej pseudo przyjaciół czy zabójcza natura tej dziewczyny,nie był najgorszy ten film,trochę te efekty słabe,moim zdaniem fabuła wcale nie gorsza od tych amerykańskich zważywszy że jest na faktach.