PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=207875}

Kult

The Wicker Man
2006
5,0 27 tys. ocen
5,0 10 1 27264
2,9 8 krytyków
Kult
powrót do forum filmu Kult

To glupie by bylo gdyby on po tym splaeniu wstal.A tak to zakonczenie naprawde super.A tym ci sie nie podobalo mam tylko do powiedzenia to:jesli nie potraficie zrozumiec ze sa zakonczenia inne niz w komediach romatycznych(szczesliwe)to nie zabierajcie sie za inne gatunki.

ocenił(a) film na 4
romankul

Ok.Zgadzam sie w 200% ze jakby wstal ze stosu caly i zdrowy to by byla juz paranoja,bo jasne ze filmy moga sie konczyc zle,ale i tak z fajnego pomyslu nic nie wyszlo.Ja lubie Cage,nawet bardzo ale w tym filmie nie dosc ze nic nie pokazal to jeszcze finisz filmu byl bezsensowny.Trailer za duzo obiecał..

ocenił(a) film na 8
Robson_77

No i problem mamy rozwiazany.Mysle ze bardzo mocno na opinie widzow wplywa to jak film jest zareklamowany.Skoro ktos napali sie na cos w trailerze a tego nie bedzie w filmie to ocena jest jaka jest.To nie wina filmu.Stwierdzam tak bo nie ogladalem trailera wiec mam pewne drobne prawo wysnuc taka opinie.Oczywiscie wiadomo ze jestem subiektywny bo lubie Cage'a ale mysle ze jest w tym sporo prawdy(i to w stosunku do tego filmu jak i wielu innych).

ocenił(a) film na 5
romankul

Film ogulnie bywa dziwny i zakrecony, ale nadal znajduje od niego multum gorszych filmów , dla mnie ma on 6 gdyby usunac takie sceny jak ta gdy cage ubiera sie w strój niedzwiedzia czy gdy bije sie z babami ( ta pierwsza to raczej babochłop) to było by spokojnie siedem. Na bank potraktowałem ten film ulgowo bo lubie cage'a ( grał w tylu filmach ze chyba każdy miał szanse go polubić) Co do zakonczenia , uwazam ze jest swietne, na tyle ze ten film wydaje sie go nie godny. Wiadomo ze złe zakonczenie w filmach to zadna nowosc , ale niepowodzenie głownego bohatera pokazane z taka bezwzglednoscia to juz nie codzien sie widuje, on poprostu nie miał szans, zanim poskładał wszystko do kupy jego los juz był przesadzony. Umarł naprawde paskudnie i dosc długo cierpiał. Powiedzcie ile gorszych rzeczy jest od tego ze najpierw złamia wam nogi w kolanach tak ze juz zapewne zostaniecie kalekom do konca zycia nawet jak byscie przezyli, potem przezyli pogryzienie twarzy przez pszczoły i na koniec oczywiscie zostali byscie spaleni a wasze ostatnie mysli były by takie zo zrobiły to osoby dla was najwazniejsze jak wasze dziecko i była która nadal kochaliscie. Nie ma co , ten film to zupełne przeciwienstwo szczesliwego zakonczenia. Teraz Cage zagrał w ghost riderze który zapewne tez jest góra 7/10 a gazetki takie jak dziennik juz daja mu oceny w stylu 1/6. Chyba jednal Cage lepiej nadaje sie do dramatów choc nie powiem by zwiastun NEXT mi sie nie podobał. Co do Kultu to dodam na koniec ze orginału nie widziałem dlatego zakonczenie mi sie podobało i zawyzało ocene. Ci którzy znali orginał moze faktycznie mieli prawo dac 4-5/10.