Dzisiaj byłam na tym w kinie! Nie spodziewałam się żadnego szoku. Jedynka bardzo mi się podobała, ale kontynuacje często wydają mi się po prostu głupie. No a tu taki szok. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak mi się podobał jakikolwiek film. Po prost jeden z najlepszych moim skromnym zdaniem filmów od hmmm sama nie wiem. Dawno tak dobrze się nie bawiłam w kinie! A wasze odczucia? Pamiętajcie że to tylko moja ocena więc mi nie piszcie że chyba jakaś głupia jestem bo po prostu tego nie nienawidzę!
Nie jesteś głupia, ja też nie spodziewałem się, że sequel może być lepszy od jedynki, wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jak najbardziej na plus.
Zupełnie się z Tobą zgodzę. Choć mógł wydawać się mniej śmieszny, to z drugiej strony był bardzo wzruszający i uważam, że nadrabiał wszelkie braki innymi cechami
A ja muszę przyznać, że pierwsza część była bez rewelacji, natomiast 2 świetna - śmieszna, śliczne animacje i także wzruszająca. Dlatego właśnie polecam wszystkim - włącznie z tymi, których pierwszy Panda nie zachwycił. Drugi Was zadziwi.
Według mnie pierwszy film był śmieszniejszy, ale poza tym to dójka dotrzymywała mu kroku. Zastanawia mnie tylko, czy dzisiaj można jeszcze obejrzeć film, który nie zapowiada następnego ???
Byłam na filmie wczoraj i zastanawiałam się czy to tylko moje odczucie , ale widzę że nie.
Kiral słusznie zauważył(a) że 1 była zabawniejsza , ale 2 też miała swoje dobre chwile. Natomiast wg. mnie cała akcja , tempo filmu było w 100% lepsze , a sceny walki po prostu rewelacja .
I pomyśleć że to film animowany :/
Film bardzo fajny, wesoły, ale na scenie gdy mama musiała zostawić małą pandę samą w lesie to mi się oczy spociły przyznam....
Jeśli o mnie chodzi to niestety dwójka wydaje mi się nieco gorsza od jedynki, która miała wszystkiego więcej - więcej humoru, więcej wzruszeń, więcej ciekawszej animacji, zwolnione tempa, doskonały czarny charakter tai lung, więcej mocnych momentów (super walka na wiszących mostach, relacje tai lung - shifu),. Nie zmienia to faktu, że bardzo miło spędziłem czas i na drugiej części.
według mnie 2 część jest troche słabsza od pierwszej. 1 część miała według mnie lepszą fabułę w 2 postawiono na efekty i miejscami przynajmniej wg. mnie przypominała gre komputerową. mimo to dobrze się bawiłem oglądając ten film. Jedna z lepszych animacji tego roku.
Z tymi fragmentami pod grę to może być prawda. Tak, jakby twórcy się bali że sam film bez gry się nie wybroni swoją niezwykłością. Ot chociażby wyścig Po z tym wilkiem, o legendarnym wężu z telefonu nie wspomnę. :P
Jednak ogólnie dużo było na plus. Nawet skromna scena przytulenia tygrysicy mogła przywieźć na myśl część przyszłej fabuły. :D Ze wszystkich cudownych scen chyba te na okrętach Shena były najlepsze, a jego desperackie "strzelaj!" przypominały mi srających ze strachu strzelców z czasów szarżującej husarii. :)
A Po mnie zachwyca głównie z powodu podobieństwa do mojego ulubieńca Jackie Chana. :D
RacjaRacjaRacjaaa! ; )))))))))))
strasznie mi się podobało i wgl to popyrtanie Po mnie tak bawiło (w takich momentach JA myślę o sobie że jestem głupia, a co dopiero INNI , ale co tam! ) Super! Gratuluje udanego filmu! :* <333
Oglądałem pierwszą część i uważam, że była przyjemna. Drugiej jeszcze nie widziałem ale piszę ten post, bo po raz pierwszy chyba widzę normalne wypowiedzi do normalnego postu. Podzielę się swoimi spostrzeżeniami jak tylko zobaczę drugą część. Pozdrawiam wszystkich "normalnych" forumowiczów filmwebu.