Zgaduję, że autorowi chodzi o dość często pojawiający się w "Kung Fu Pandzie 2" tekst, niezbyt pasujący do filmu dla dzieci.
Choć - jak dla mnie - w tym filmie jest coś więcej niż tylko wspomniane "zabić, zabić, zabić". ;)
Dla widzow do 7 lat moze i nie bardzo pasuje taki film jak Kung fu panda 2, ale troche dla starszych- swietna rozrywka :)
I? Bohaterowie odpychają się od siebie bezkrwawo, jedyne poważne obrażenie to siniak na oku jednego z wilków, a liczba ofiar śmiertelnych wynosi 2 (słownie: DWA), w dodatku ich zgon nie jest pokazany nawet z bliska. Czego tu się bać?
Ja pierdzielę, jak myśliwy rozkrawa brzuch wilka, żeby wydobyć Czerwonego Kapturka pożartego żywcem, to jest to treść odpowiednia dla dzieci, a jak miś panda zrobi wilkowi śliwę na oku, to nagle to jest za brutalne, ROTFL.
Nie mowie o baniu sie. nie wszystkie animowane filmy sa odpowiednie dla dzieci do 7 lat. Oni widza jak postacie bija sie, chca ich nasladowac jesli film sie podoba.
Nie, lepiej żeby dzieci oglądała durne bajki na disney channel itp. Po prostu taki film, skoro jest film o kung fu to rozumiem, że mają grać sobie w chińczka i scrable, aby dzieci nie nauczyły się bic. W epoce lodowcowej też jest kilka scen śmierci, np kiedy spadaja sople na tygrysa, a mimo to dzieci ta bajke uwielbiaja. W Shreku smoczyca pozarła Farquada. Można by tak wymieniać bez przerwy. Jednak w Kung fu panda pomiędzy walkami słyszy się śmieszne teksty, albo gdy bohaterowi cos nie wychodzi , tak jak z tym kapeluszem (chyba jedna z lepszych scen w filmie:P).
Ale 4-latek widzi przede wsyzstkim zwierzatka, a reszta dla niego jest nieważna. Chociaz zgadzam sie z toba, na takie filmy powinno puszczać się minimum 9-10 latki, ponieważ w tych filmach ważne są dialogi, które nawiasem mówiac są znakomite.
Moj brat ma 4 lata i zapamoetuje bardzo duzl szczegolow i po 2 tygodniowej przerwie jak chcial znow ogladac ten film tez bardzo duzo szczegolow opowiedzial zebym ja wiedzial o co mu chodzi. Zna wiele nazw dzieciecych bajek, zna imiona bohaterow... mam jeszcze wymieniac ???
No ok spodobała mu się bajka, zapamiętał ją i co, lata po osiedlu bijąc się z rówieśnikami i krzycząc że jest smoczym wojownikiem?
Powodem tego, z pewnością było to jak go wychowywano do momentu styczności z Harrym Potterem.
Mam też mieszane uczucia czy matka Po uszła z życiem, więc moim zdaniem: 4 słownie: cztery. Chyba że pokarzą ją w trzeciej części to odwołam się do moich słów