Film jest zbyt mroczny dla kilkuletnich dzieci. Dużo walk wręcz pewnie nie będzie przeszkadzać, ale momentami film jest bardzo mroczny. Wątek rodziców Po, wszystko co związane z Pawiem - głównym złym bohaterem, czy tylko jego wojownicy. małe dzieci mogą się tego wszystkiego wystraszyć.
Sam film jest super zrobiony i pod względem fabularnym i technicznym. Ale nie wybija się zbytnio poza średnią dla nowych animacji. Bo i jest wiele śmieszniejszy serii, jak np Madagaskar. Oraz są filmy o lepszej fabule i głębszym przesłaniu, jak np Wall E, albo Odlot. Kung Fu Panda 2 niczym się specjalnym nie wybija. Większość żartów opiera się na niezdarności Po, a fabuła jest przewidywalna do bólu.
Jezu, to jak w ''Szklanej pułapce 4.0''! Mam na myśli przewidywalność i brak logiki. Twój post jest trochę zaprzeczaniem samemu sobie. Poza tym przeciętne animacje nie mogą być dobre więc skąd tak wysoka ocena?
Ogółem animacje od Dreamworks są na bardzo wysokim poziomie. Uwielbiam Madagaskar, Jak wytresować smoka, Megamocny czy pierwsze 2 Shreki. Ale Kung Fu Panda im się według mnie nie udała. Nie trafia do mnie cała ta seria. Wszystkie animacje są przewidywalne, zawsze kończą się dobrze. Dobrze to rozumiem, ale często udaje się to dobrze zamaskować. Może kolejna cześć będzie lepsza.
Moim zdaniem to też jest za "ciężkie" dla tych mniejszych dzieci, ale dla mojej grupy wiekowej film jest wręcz idealny.
Haha Przestraszyć? Nie kurde lepiej puścić film,którego nie zrozumie(Wall-e),albo lepiej żeby zanudzić się na śmierć(Odlot). Jeśli dobrze pamiętam tego starca żona poroniła. Nie no dziecko na pewno to zrozumie. Filmy porównywalne pixara to "Toy Story 1/2/3",czy "gdzie jest nemo?".