7,0 92 tys. ocen
7,0 10 1 91786
7,0 20 krytyków
Kung Fu Panda 2
powrót do forum filmu Kung Fu Panda 2

fragment z rozstaniem matki i syna mnie rozzbroiło ponieważ nie byłem gotowy na to że w takiej bajce może być takie napięcie 10/10

ocenił(a) film na 8
THEmaniek228

Mnie wzruszyła muzyka która nawiązywała do tej z pierwszej części, a jednak była od niej piękniejsza. Moment gdy Po wszystko sobie uświadamia był rzeczywiście godny podziwu. Więc nie dziwna jest twoja reakcja. Ze mnie też wyciekło wtedy kilka łez… Może dlatego uważam że jednak 2 była lepsza od 1. Choć tamta też była wyjątkowa…
>^-^<

THEmaniek228

Też się popłakałam, ale przy scenie, gdy Po ,,zginął''... Później, gdy zobaczyłam minę Tygrysicy po słowach Małpy ,,Nie możemy się poddawać...'' ... Byłam o kroczek od płaczu. Świetny film... Świetny. Oby jak najszybciej dali trójkę.

marina1318

Ja codziennie oglądam KFP2. o.o I potrafiępół godziny oglądac ten kilku sekundowy moment kiedy Tygrysica tuli Po. <3

olam1999

Podobnie mam, tyle że oglądam kilka momentów - rozmowa na łodzi, ona tuląca jego, walka w fabryce fajerwerków, rozmowa związanej piątki, ona ratująca go od kuli, moment na tych dryfujących kawałkach i on tulący ją ^_^

marina1318

O.O Ja też. xd

olam1999

Fajnie :D Oni razem są tacy słodcy...

marina1318

Jedna co mnie popera. Spotkałam wiele osób lovciających KFP, którzy sądzą że P+T nie równa się <3 tylko P+T równa się :D (Przyjaciele) (Żal mi tych człowieków xd)

olam1999

popiera*

olam1999

Mi też ich żal... Niech wejdą na fanfiction.net i zobaczą,jak wielki procent fanfików o KFP stanowią fanfiki PoxTi ^_^

marina1318

A ja się spotkałam z takim czymś - Jesteś fanem TiPo (Tygrysica i Po) czy... tutaj uwaga bo to szokujące ... TiTa (Tygrysica i Tai Lung) O.O Omal nie spadłam z krzesła. Jak można byc fanem TiTa jeśli:
1. Tygrysica go nie nawidzi dlatego że Shifu nie był taki fajny odkąd Tai Lung prawie rozwalił wioskę. I cytuję "Nikogo przedtem tak nie kochał, ani później". (Jeśli się pomyliłam to sory, ale w cytatach z jedynki wyszłam z wprawy, gdyż teraz cały czas oglądam dwójkę).
2. Tygrysica lovcia Po. <3
3. Nie ma punktu 3. xd

olam1999

LoL :D Tak,słyszałam o tym... Bosh,kto to wymyślił... Przecież Tai nie żyje! To ma taki sen jak shipping Żuraw x Shen (tak,taki też jest :O )

marina1318

O.O "Żuraw x Shen" ? O.O (szkoda że nie można większych "O" xd).
Co do Tai'a to szkoda mi jego siostrzeńca lub bratanka. Bo on jest nawet fajny. Ale w stylu walki bardzo podobny do wuja. Co dotego odcinka w którym jest Peng (bratanek lub siostrzeniec Tai Lunga) (odc. Kung Fu Kid) to szkoda że jeszcze nie ma go po polsku. Nie mogę doczekac się kuntynuacji tego odcinka - "Tigress Tale", co w tłumaczeniu daje "Opowieśc Tygrysicy". No normalnie szok. Nie dośc że Peng wraca to jeszcze ten tytuł. @.@ Ale do tego odcinka to jeszcze daleko. Przecierz nawet jeszcze 28 nie ma. :'(

olam1999

Nom... Ja tam się nie moge doczekać ,,Monkey in the Middle'' - niby o Małpie,ale widziałam screeny,jak Po tuli Ti ^^

marina1318

Na serio? o.o Ja sobie nie przypominam (miałam już pisac "przytuliłam" xd). Muszę obejrzec jeszcze raz. xd

marina1318

A że ty nie oglądałaś! xd A czaje. Ja już to oglądałam 100 lat temu. xd Ja oglądałam narazie do 27 odcinka. ^^

olam1999

Obejrzałam -nawet fajne :D Ale Kung Fu Daycare lepsze ^_^

marina1318

Nomn. I uśmiech Ti. <3

olam1999

Nom :D Pierwszy raz chyba się szczerze uśmiechnęła ^_^ A jak Po jej o dzieciach tłumaczył... Słodkie :3

marina1318

Nom. Po to ma doświadczenie z dziećmi. ^^ A Ti teraz też ma. :D A wiesz w którym odcinku Ti się szczerze ZAŚMIAŁA? Kiedy to Peng w odcinku Kung Fu Kid opowiedział kawał. Po jak ją zobaczył... xd. A potem jak już przed snem rozmyślał "Jak mu się udało rozśmieszyc Tygryskę" xd Nawet Po się nie udało jej rozśmieszyć. A Pengowi się udało. Szacun dla niego. Tygryska i śmianie się. To legendarny moment. o.o xd

olam1999

Totalnie :D Ale śmiała się też w ,,Święta,święta...'' pod sam koniec ^_^

marina1318

Ale to drugi raz. Bo to juz działo się po serialu. ;)

olam1999

Tak
Nie
Nie rozumiem...

dawidking2

-,- Giń! =;=

olam1999

Czyli mnie?

dawidking2

Np. xd

marina1318

Prawie jak ja...

THEmaniek228

Ja też. Jedyny film w życiu na jakim się popłakałem, oglądałem wiele razy tego beznadziejnego ,,Króla lwa,, i nic ,a tutaj aż dwa razy
się popłakałem: wtedy kiedy ty i na końcu gdy Po przytula Pana Pinga.

D1999

Jedyny film który mnie wzruszył.

THEmaniek228

W ogóle cała ta scena z tą kroplą jak Po sobie wszystko przypomina jest MEEEGA. Potrafię wracać do niej sześć razy, tak samo jak do sceny kiedy Ti osłania Po przed kulą ;-)

adziacmg

Mam tak samo :)

ocenił(a) film na 8
THEmaniek228

To chyba wszystko zasługa dobrze rozpisanych postaci. Taki Po, Trygrysica, pan Kluska, Shifu, no jak postacie z krwi i kości. Łatwo się utożsamić więc rusza :)
Ja w momencie kłótni Po i Tygrysicy (jak Żmija krzyczy "Tygrysico Nie!!") kiedy się przytulili śmiałem się i płakałem jednocześnie. Ja nie wiem co się dzieje ze mną na tym filmie o.O

ocenił(a) film na 10
THEmaniek228

No tam akurat wyszedłem z kina w połowie seansu, nic mnie nie urzekło :&lt;
Dopiero później, gdy obejrzałem drugi raz to przekonałem się do 2 części - niestety, wspomniane fragmenty nie zrobiły na mnie wrażenia :&lt;
Z resztą Źli ludzie się nie wzruszają^^ więc mnie prawie nic nie ruszało, no może jedna scena - gdy umierał mój ulubiony bohater 2 części... :< to było takie smutne...

ocenił(a) film na 8
THEmaniek228

Według mnie ta scena jest wzruszająca, choć bardziej urzekł mnie moment, kiedy Po został trafiony kulą, a potem ta błyskawica i smutek Szifu... Aż mnie coś ścinęło w sercu. Dodatkowo jeszcze ten moment, kiedy wyglądało na to, że Shen wygra, jak byli na resztkach łodzi... I to, jak Po się wystawił. Potem przez cały czas myślałam nad tym, jak to mogłoby się inaczej skończyć. A muzyka to wszystko spotęgowała. Teraz ciągle jej słucham. Tylko zdenerwowało mnie to, że usunęli z utworów ten fragment, po trafieniu Po kulą. :( Ale reszta super

riaerif

Co usunęli? Jakoś tak nie mogę zrozumieć :P

ocenił(a) film na 8
Crazy12

Fragment z muzyki z filmu. Utwór "Fireworks factory" - na końcu brakuje jednego momentu, a w kolejnym "Po Finds The Truth" też go nie ma. Na moje szczęście znalazłam kogoś, kto dodał brakujce części do ścieżki dźwiękowej i teraz słucham uzupełnionej.

ocenił(a) film na 10
THEmaniek228

JA już to oglądałam tysiąc razy i tak becze przy tym momencie :C

ocenił(a) film na 10
THEmaniek228

szkoda że 3 będzie w Polsce dopiero ! stycznia 2016 roku :C