7,0 92 tys. ocen
7,0 10 1 91970
7,0 21 krytyków
Kung Fu Panda 2
powrót do forum filmu Kung Fu Panda 2

Polecacie 3D czy normalną wersję w 2D? :)

londontown

Ja polecam raczej 2D, nie jestem może zbyt obiektywna, gdyż 3D średnio trawię no i nie widziałam Pandy w tej wersji, ale w 2D też bardzo dobrze się oglądało :)

ocenił(a) film na 7
londontown

Zdecydowanie 2D. Efektów w sumie bylo dosc malo, oczy sie mecza strasznie (przynajmniej moje), a ta roznica afektow nie jest warta roznicy cen.

ocenił(a) film na 10
karolinicia

podejrzewałem że efektów 3D nie będzie za dużo, ale wolałem się upewnić :) w ogóle mam ostatnio wrażenie że te filmy w 3D są robione w tej technice na siłę zeby tylko wydębić więcej kasy... nie powie czasem fajnie się ogląda takie filmy ale one naprawde muszą być zrobione dobrze coćby tak jak AVATAR albo bardzo dobry film 3D jak nie najlepszy ZÓŁWIK SAMMY - tam to dopiero był zajebiste efekty !!! a ta to już dawno nie widzialem dobrego 3D nawet w zajebistych Piratach a szkoda. jak radzicie 2D to ok:)
dzięki za szybką odpowiedź ;)))

londontown

Filmy są robione w 2D a potem następuje konwersja na 3D dlatego obraz jest często ciemny i wydaje się zamglony - lepiej iść na 2D wcale nie jest gorsza animacja jest płynną żywiołowa i kolorowa .
W 3D podobały mi się tylko 2 filmy Avatar i Piorun a cała reszta jest robiona na siłę by tylko więcej kasy z ludzi wyssać
Jeśli macie wybór to 2D po co przepłacać !

ocenił(a) film na 9
londontown

Ja byłam na Targówku i naprawdę warto na 3d iść. Dużo ilość fajnych efektów. Nie wiem do jakich kin wy chodzicie że obraz w 3d jest przyciemniony -.-

ocenił(a) film na 7
Cassopei

Fakt faktem, ze caly film jest ogolnie dosc ciemny. Ale jak sie zaklada do tego jeszcze te okulary to juz naprawde robi sie strasznie ciemno. Nieprzyjemnie sie wrecz oglada taki film. To ze cos jest drozsze i pisze przy tym 3D wcale nie znaczy, ze jest fajniejsze.

ocenił(a) film na 9
karolinicia

Akurat w tym filmie 3D było dobre. Faktycznie wiele scen dzieje się w nocy lub ciemnych pomieszczeniach ale zrównoważały to np. lampiony albo ogień. Naprawde musicie chodzić do dziwnego kina skoro Wam okulary przyciemniają obraz. Jeśli to kino w centrum to jakość filmu i okularów jest naprawdę zadawalająca.

ocenił(a) film na 10
Cassopei

przynajmniej w moim przypadku - jest to Cinema City ... a obraz ana niektórych filmach 3D naprawde jest przyciemniony i ogólnie słabo się ogląda te filmy!!!! jutro ide i na 90% pójdę na 2D hehe

londontown

Byłem na 2D i cały film sprawdzałem pod kątem możliwości 3D. Test przeszedł bardzo dobrze, cały czas widziałem jak były zrobione plany, co wychodziło z ekranu itp. Gdybym miał teraz wybierać to myślę, że poszedłbym na 3D...

ocenił(a) film na 7
TofanPL

jakbys sie kiedys zdecydowal isc na 3D i porownac to daj znac jak porownanie :)
Mi po prostu bardziej pasuje 2D, tyle :)

ocenił(a) film na 8
karolinicia

Ja pierwszą część "Pandy" widziałam w 2D, a drugą właśnie dzisiaj w 3D:) IMHO, bez różnicy, czy ogląda się w trójwymiarze czy nie - za każdym razem bawiłam się równie dobrze:) Fakt, w 3D oczy trochę się męczą i niektórym może to przeszkadzać w odbiorze filmu, poza tym nie ma w "Pandzie" scen robionych "specjalnie" pod 3D, jak to jest np. na filmach w kinie 5D, ale myślę, że jak kogoś stać na dołożeniu tych paru złotych do biletu, to warto iść na 3D:)

ocenił(a) film na 9
londontown

mi się 3d podobało. mimo że wiele filmów oglądałem w 3D w których ten efekt mi się nie podobał.

londontown

miałam isc na 3 d, ale byłam na 2d i jak zaczęła się panda trochę żałowałam że nie poszłam jednak na 3d. Natomiast oglądalo się całkiem przyzwoicie w 2d też:) akruat wydaje mi się że na ten film warto isc jednak w 3d, tylko idz do dobrego kina i jeszcze jedno - nie ma przyciemnionego ekranu kina, tylko mogą byc złe okulary, więc lepiej isc do jakiegos naprawdę dobrego kina, wydac trochę więcej i się cieszyc seansem, bo pamietam jak poszlam na 3d w moim miescie do takiego normalnego kina(nie wiem czy ktoś się orientuje - HELIOS) i oglądałam avatara i 3D po prostu wołało o pomstę do nieba, cały czas się wkurzalam że wszystko mam przyciemnione, a później poszłam na 3D na inny film do Orange IMAX i było super,lepsze okulary mieli... także zależy to raczej od okularów.

londontown

Ja byłem wczoraj na wersji 3D w Cinema City w łódzkiej Manufakturze i mimo iż obraz był przyciemniony film oglądało się fantastycznie, sporo efektów 3D, fantastyczny podział planów. Pamiętajcie że wersje Dolby Digital 3D lub Real 3D zawsze będą posiadały przyciemniały obraz, w przeciwieństwie do IMAXU, tam jest inna technologią. Jeżeli macie wybór zwykłe 3D lub IMAX wybierzcie IMAX.

ocenił(a) film na 8
londontown

2 de, tylko