PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531008}

Kwarantanna 2: Terminal

Quarantine 2: Terminal
2011
5,1 7,3 tys. ocen
5,1 10 1 7275
3,0 4 krytyków
Kwarantanna 2: Terminal
powrót do forum filmu Kwarantanna 2: Terminal

średniawy

ocenił(a) film na 5

Na szczęście luźno nawiązuje do rec 2 w wersji oryginalnej, mamy tutaj kompletnie inną fabułę i miejsce akcji (samolot -> opuszczony barak). Właściwie to sądziłem, że film wyjdzie od razu na DVD, jest o wiele gorszy od jedynki, zwłaszcza tego remake'u. Nawiązuje do wielu innych już filmów o śmiercionośnym wirusie, który w tym przypadku zamienia ludzi w rozszalałe zombie.. końcówka rozczarowuje zupełnie, choć nie zamyka ostatecznie fabuły, na pewno powstanie część 3. Jeśli ktoś ma nadmiar wolnego czasu, to można obejrzeć, ale jeśli ktoś jest wiernym fanem oryginalnego Rec, to może sobie darować..

ocenił(a) film na 10
freepick

pierd.lisz

ocenił(a) film na 5
arek2010

i nawzajem.

ocenił(a) film na 8
freepick

ten film jest lepszy od REC1,2,KWARANTANNY RAZEM wziętych.

ocenił(a) film na 5
schiz

Nie wiem co wam się ludziska w głowach poprzewracało, bo mam wrażenie, że nie oglądaliśmy tego samego filmu.. rozumiem, że są gusta i guściki, ale ten film to chała! Zero napięcia i grozy, koniec przewidywalny, gra aktorów fatalna, muzyka ledwo zauważalna, a głupota bohaterów aż hektolitrami wylewa się z ekranu, nawet więcej niż tej całej krwi pokazanej w tym filmie.. tylko z sympatii do Rec1 daję temu filmowi większą ocenę.. Amerykanie od czasu Ring 1 nie zrobili ani jednego porządnego remake'u. Aż żal na to patrzeć, co dzisiaj wyprawiają.

ocenił(a) film na 8
freepick

"Zero napięcia i grozy" - czułem caly czas napiecie i groze. Na rec1 patrzylem z nudow na zegarek kiedy ci hiszpanie skoncza pieprzyc glupoty i zacznie cos sie dziac. Na rec2 przewijalem z nudow - dno. Na remaku rec1 ...to samo...nic nie pamietam.
"koniec przewidywalny" - nie mialem POJECIA jak sie skonczy....koniec b.dobry
"gra aktorów fatalna" - LEPSI AKTORZY niz ta hiszpanka i reszta o glowe z rec1,2 a z remaku tez.
"muzyka ledwo zauważalna"- i bardzo dobrze! pieprze muzyke....w takich filmach, akcja i Dźwięki Naturalne to jest to! DŹWIĘK I ZDJĘCIA są tu wybitnie dobre
" a głupota bohaterów "- nie widzialem zadnych glupot! tak postepuja ludzie. głupoty byly w rec, 1,2, kwarantannie.
Zatem nie zgadzam sie z niczym co piszesz.
rec-5, rec2-1, kwaran-2
Battle: Los Angeles dales7? ja 1!

ocenił(a) film na 5
schiz

a co ma do tego Battle of LA i jego ocena? Tak po prostu wyrwało Ci się z kontekstu, jak powyższe stwierdzenia? Bo tak to rozumuję.. jesteś jedną z nielicznych osób, która tak twierdzi i owszem, uszanuję to i nie będę Cię przebijał mocą moich argumentów, bo widzę, że to nie ma sensu, skoro aktorów w tym filmie uważasz za lepszych niż w Rec, a przy tym nie zauważyłeś ich aktorskiej dziury w całym tym fabularnym bełkocie. Bo to jest jakby nie patrzeć film fabularny, Rec był bardziej dokumentem, wzorowanym na emocjach i i grozy z Blair Witch Project, co dodatkowo obraz z pierwszej ręki dodał temu filmowi uroku. Tutaj tego nie ma, i nawet nie ma co porównywać, jest tylko zapożyczenie tytułu z pierwszej części remake'u i tyle! Q2 Terminal nawet nie zasługuje na porównanie z poprzednikiem z Hiszpanii, dno i metr mułu!

ocenił(a) film na 8
freepick

Moim testem na jakość gustu jest Battle of LA. Stad ten film. Ktos kto daje Battle of LA wiecej niz 3 ma OKRESLONY gust. Wiec ty tez. Zatem nie dyskutuje z takimi.
Obaj nie zmienimy zdan to jasne. Bełkotem jest to ze Rec uwazasz za DOKUMENT!!!!!!!!!!!!! To taka sama fabuła jak kapitan klos. Jak Blair Witch Project i Projekt monster ktore uwazam za BADZIEW totalny. Bo tez nienawidze latajacych kamer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlatego powyzszy film uwazam za 3 razy lepszy od Rec,1,2 i remaku.

A "dno i metr mułu" to "poprzednicy z Hiszpanii" !!!!!!!!

freepick

Zgadzam się ze schiz, ten film jest bardzo dobry. Bohaterowie wcale nie zachowywali się głupio, wręcz przeciwnie. Szybko zajarzyli, że jest jakaś infekcja i nawet podejmowali odpowiednie kroki (zamknięcie doktora i pauli) w innych jeszcze takim próbują pomóc albo przytulić (nie dosłownie). Poza tym, ja też nie jestem fanem trzęsącej się kamery.

ocenił(a) film na 5
schiz

to ja też pozwolę się odnieść do komentarza schiza:
-co do napięcia - momentami było strasznie, ale na recu oryginalnym kamera z perspektywy 1szej osoby była bardziej przerażająca
-koniec przewidywalny - nie miałeś pojęcia jak się skończy? nie chce niektórym spoilerować, ale finisz był chyba najbardziej klasycznym zakończeniem w historii filmów o zombie, szczególnie ostatnia scena
-gra aktorów - nie byli tragiczni, widziałem gorszych (w filmach Z)
-muzyka - w oryginalnym recu W OGÓLE nie było muzyki, więc marna muza w kwarantannie powinna ci się mniej podobać
-GŁUPOTA BOHATERÓW - to mnie rozbiło totalnie - nikogo nie zdziwił PISTOLET w bagażu w samolocie, za to typek się tłumaczy, że kontrola nie przepuściłaby szczurów w zwykłym pojemniku. zresztą zachowanie bohaterów pod koniec filmu było po prostu IRRACJONALNE.

ocenił(a) film na 8
Kudlaczenko

bo cala sytuacja byla IRRACJONALNA Z NATURY RZECZY!!!!!!!
zakonczen moglo byc wiele.mogl nikt nie ocalec. mogliby zrzucic napalm, zastrzelic ostatnia zdrowa osobe [jak w Nocy zywych trupow]. itd itp.
Pistolet byl w luku bagazowym. jak masz pozwolenie to lecisz. szczury sa gorsze bo przenosza choroby.
Aktorzy lepiej graja niz zgraja z 3 filmow rec.
Muzyka i dzwiek super.
Latanie z kamera to najglupszy sposob na straszenie [dziecinne].

ocenił(a) film na 3
freepick

Freepick zgadzam się z Tobą, film jest bardzo zły, podobnie jak i pierwsza część "kwarantanny", ale ponieważ nie skopiowali tym razem scena w scenę oryginału, to dam mały plus za kreatywność do oceny, w sumie 3/10

ocenił(a) film na 8
G_R_Z_3_C_II_U

mi film się bardzo podobał. miałem nadzieję że Jenny przeżyje ale fajnie zagrała. po raz pierwszy nie użyli nieznanygo, pozyskanego z komara czy innych insektów wirusa tak jak w np. flight of the living dead bo ten wirus był bardzo podobny do wścieklizny to mi się podobało. zombie nie byli nieśmiertelni(tak jak w np resident evil trzeba było strzelać w łep bo tak to by przeżył) akcja toczyła się w terenie zamkniętym co sprawiało w niektórych scenach klaustrofobiczne wrażenie. 9/10 pozdro dla maniaków lotnictwa :P

ocenił(a) film na 1
yobartosz

Dno totalne. Film o niczym i na niczym się kończy.
Po cholerę kręcą takie filmy?
Prawdopodobna odpowiedź brzmi: dla mało wymagających kolesi, do których należy choćby ten co wpisał się nade mną...

ocenił(a) film na 3
freepick

film troche lipowaty.. kolesie robią barykadę w stylu Kevina samego w domu.. samolot z usa do uk z kilkoma pasażerami.. gość z pudłem pełnym szczurowatych zwierzątek, które później terroryzują ludzi.. 'wieje sandałem' jak to teraz mówią.. teraz tylko czekać, aż amerykańce chcąc nabić jeszcze trochę kiermanki nakręcą dalszą część w Las Vegas.. swoją drogą czasami zastanawiam się po co oni kręcą takie same filmy tylko ze swoimi aktorami i w swoim języku..

a wytłumaczenie dziwnego zachowania ludzi atakiem wirusa/terrorystycznym, rozwaliło całe budowane napięcie.. bardziej straszny i ORYGINALNY był REC oraz trochę gorszy REC2 z jakimś niewyjaśnionym, religijnym i demonicznym tłem.. czekam z niecierpliwością na 3 i 4 część RECa..