PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=514909}
5,4 650  ocen
5,4 10 1 650
6,5 2 krytyków
Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken
powrót do forum filmu Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken

Film głupi jak but z lewej nogi, kiczowaty do bólu. Ale przyjemnie się ogląda^^
No i testy typu:

"Będę chrystusem emo świata!"

czy

"Zwykły dozorca nie może pokonać wicedyrektora"

Powinny stać się kultowe^^

ocenił(a) film na 8
Pijany_Aniol

Przyznaje, że głupie ale ogląda się miło :D Uśmiech na ustach praktycznie przez cały czas trwania. No i muzyka...piosenka w momencie gdy Monami tańczy w "deszczu" krwi obcego faceta - uśmiałam się :)
"Będę chrystusem emo świata!" - poległam :p
Ogólnie to piękny przekaz ambicji ludzi w sensie przynależności do grupy społecznej, czy też osiągania celów przez trochę jakby szufladkowanie siebie, jak na przykład japonka umazana na czarno by móc być słynna w biegach olimpijskich. Bo przecież "czarni" biegają najlepiej, wie o tym cały świat i inaczej być nie może. No i kultowe emo, totalna współczesna przesłanka haha :p

HrabinaRozentrop

wiekszego idiotyzmu nie widzialem... dalem 4 dla Japonek... i paru tekstow....

ocenił(a) film na 2
Pijany_Aniol

powiem szczerze że teksty byłyby dobre,gdyby nie ta "japońska" gra aktorska (wrzaski,durna gestykulacja,wykrzywianie twarzy nieadekwatnie do wypowiadanego tekstu-wiecie o co mi chodzi) która psuła cały efekt tak naprawde. osobiście rozśmiesszył mnie tylko końcowy tekst

-to ilu było przede mną?
-a kto by tam liczył takie pierdoły...

no powalajace xD za to moge dać góra 2/10,bo mimo iż lubie kiczowate filmy,te przerósł moim zdaniem norme co nie podobało mi sie ani troche

ocenił(a) film na 8
Shrodis

Film rył beret do bólu. Trzeba mieć do niego naprawdę odpowiednie podejście. ja sypnąłem ocenę 8/10. Lubię czasem obejrzeć takie absurdalne splattery, a ten jest doskonały (jak na splatter i w tej kategorii go oceniam) Cóż po prostu za kazdym razem kiedy go oglądam turlam się po podłodze.

ocenił(a) film na 8
Pijany_Aniol

Tak ja też nie spodziewałem się latania na śmigle zrobionym z ludzkiej ręki wkręconej w głowę wiertarką!!
Pomysłowości należy pogratulować :)

ocenił(a) film na 7
GHX03

Trza lubić takie filmy, ja mam 30 lat i mimo wszystko lubuje się w takich filmach:))) ten był w stylu Tokijska Policja Gore co również Polecam Bo Wymiata Po Całości,więcej się dzieje,ale ten też dobry
texty: dla mnie doktorek mistrz "to nie przydządzanie herbatki czy przesadzanie kwiatków to trup! i jeb! :)))
albo jak już ktoś wspomniał ""Zwykły dozorca nie może pokonać wicedyrektora" hehe
czy Chińczyk nauczyciel Chińskiego :"to oznacza Ju-On po japońsku, jest taki film o tym tytule,amerykanie zrobili remake"