Lęk

Creep
2004
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 16137
4,5 10 krytyków
Lęk
powrót do forum filmu Lęk

8/10

ocenił(a) film na 8

W zasadzie to dośc ciekawy film. Trzma w napieciu, ale tylko do momentu pojawienia się Craiga, na początku sprawiał wrażenie upiornego, lecz potem zaczął działac mi na nerwy, przypominał ogolonego, zmutowanego szympansa. Denerwowała mnie tez głowna bohaterka, ktora miała sporo okazji do zabicia tego całego "szympansa" a tylko uciekła z piskiem. Trzeba przyznac, ze był straszny, lecz troszke przewidywalny :)

ocenił(a) film na 3
A_R_

Film posiada wg. mnie podstawowe cechy ktorych horror posiadac nie powinien. O ile pierwsze 15 minut trzyma w napieciu i mamy nadzieje na przyzwoita dawke grozy o tyle reszta filmu jest raczej zlepkiem scenek bez pomyslu. Popierwsze bardzo szybko dowiadujemy sie coz to za potwora przesladuje bohaterow co jest pierwszym i najwiekszym bledem - bo potwora ani straszna przez chwile, co jest mocno irytujace a widzmy przystojniaczka w pelnej krasie (to jeszcze bardziej splyca jego domniemana strasznosc). Po drugie jesli tworca filmu postanowil zasiac ziarno ciekawosci w widzu ukazujac jakies strzepki przeszlosci pana z metra to zabraklo mu konsekwencji by choc troche wyjasnic po co i dlaczego kiedy i gdzie - nieladnie z jego strony bo przez to film jest jeszcze bardziej niespojny i irytujacy. Rowniez niezbyt madre sceny kiedy to mozna bylo odeslac przesladowce na tamten swiat (gdyz ten smiertelny jest)a jednak zapomnialo sie czy to przez roztargnienie czy moze z powodu wazniejszych spraw na glowie na dany moment doprowadzily mnie do istnego znudzenia. Gra aktorow rowniez pozostawia wiele do zyczenia. zdecydowanie ponizej oczekiwan.. przykro mi nie polecam..