Lęk

Creep
2004
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 16137
4,5 10 krytyków
Lęk
powrót do forum filmu Lęk

Moim skromnym zdaniem film jest zajefajny. Rozumiem, rozumiem, że mógł się nie podobać ale to jest moje zdanie. Mimo, że oglądałem już bardzo wiele horrorów, "Lęk" mnie przestraszył (byłem w kinie). Sam motyw umieszczenia akcji filmu w starych podziemnych korytarzach, opuszczonych tunelach metra i kanalizacjach jest świeży i oryginalny. "Creep" to film po prostu świeży, ale też bardzo ciekawy. Wygląd mutanta przypadł mi do gustu choć chwilami chciało mi się śmiać. Te jego małpie wrzaski i cwaniacki sposób poruszania się :) Miejsce akcje, jak już wspominałem, zostało dobrane znakomicie i bardzo oryginalnie. Nie przypominam sobie horroru, który rozgrywałby się w metrze. Gdy do tych tajemniczych korytarzy, kanalizacji, brudnych ścian i dziwnych sprzętów dołączymy mordercę i założymy, że nie jest nim zwykły człowiek, wyjdzie nam niesamowity klimat. Niemniej jednak nie jest to "Wrong Turn", czy "Jeepers Creepers", ale na tle tamtych filmów "Creep" wypada w sumie ... całkiem nieźle ! Ja daję 8/10. Takie jest moje zdanie.