Lęk

Creep
2004
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 16138
4,5 10 krytyków
Lęk
powrót do forum filmu Lęk

Absurd ponad wszytsko..osobiście od horroru wymagam nieco wiecej niż podrzynanaych gardeł ,powykrecanego człowieko -mutanata i krwi....cóz moge powiedziec jeżeli ktos gustuje w obrzydliwości to było to momentami obrzydliwe...ale wiekszosc scen po prostu mnie smieszyła...dziewczyna jedzie pustym metrem...nagle pojawia sie jakis jej znajomy i chce ją zgwałcic...bardzo uzasadniona scena ....albo moment w którym ona kontaktuje sie z kims z ochrony chce aby zadzwoniono po karetke...bo jej przyjaciel-gwałciciel jest ranny...a ochroniarz jeszcze z nia dyskutuje...no juz sam fakt ze był tam ochroniarz..wiedział ze metro jest zamkniete...a ktos sie po nim kreci i nie zszedł na peron..bardzo pzremyslane...rozumiem ,ze w filmach nie jest wymagana absolutna dosłownosc...ale z tego co sie orientuje to nie był film z z gatunku tych typowo "onirycznych wizji"gdzie rzeczywistosc miesza sie z jakimiś majakami ,specyficznymi obrazami..wszytsko miało byc chyba raczej namacalne..realny morderca etc...wiec czemu az taki absurd...jezeli zas sie myle i miała byc to taka na wpół oniryczna wizja to też nie wyszło....momentami nie koncentrowałam sie na ekranie wiec może ktoś wie kim był własciwie nasz powkręcany"ludzik metra"i czemu miał jakies aspiracje ,ginekologiczno-połoznicze...b o ze tam jakis dziwny gabinet był to zauważyłam...i zdjecie lekazra z powykrzywianym chłopcem..czyli prawdopodobnie naszym bohaterem..nie wiem czy przeoczyłam cos waznego(prawdopodobne)czy tez miało byc to niepodpowiedziane..bede wdzieczna za oswiecenie mnie w tej materii :)

ocenił(a) film na 2
Dealan_De

Tak, z pewnością ten Guy śledził ją cały czas. W dodatku na zabicie tego monstrum miała trzy okazje i albo się wachała albo uciekała. I nawet nie jest wytłumaczony kim/czym to coś było (patrzyła na fotki lekarza, to on? To nie on? To jego ojciec?) Głupota...

ocenił(a) film na 2
BUNCH

ACHA-! I dwójka ćpunó, mieskzają tam cały czas, ale akurat ten stwór o nich nie wiedział i nagle zaatakował ich w te jedną noc, tak? - Boże jakie pierdoły.....

ocenił(a) film na 6
Dealan_De

zgadzam sie ze zero logiki,
po pierwsze jak juz zamykają metro na noc (a raczej sie tego nie robi) to sie spr ktos zostal itp a ona spala na ławce wiec trudno nie zauwazyc ,bo jest chocby monitoring.motyw tez z ochroniarzem przesadzony,jeden ochroniarz na cale metro(czy tam dany obszar)tak jak juz ktos wspomnial dziwne ze cpunow nie zabil koles wczesniej,a jeden dal sobie w zyle i jakos chodzil i biegal malo relane(nie to ze cpam ale chyba kazdy widzial cpunkow i wie jak wyglda ktos po daniu sobie w kanal)czemu ona
no i nie ukrywam faktu ze moglo byc troszke bardziej wyjsnione co i jak bylo z tym kolesiem
moze sie czepiam ale liczylem na lepszy film

Paputek

to poprostu szmira jakich mało, sam jestem zniesmaczony tym filmem oglądnołem bo zapowiedzi wyglądały ciekawie ale to zupełna poraszka więc dołanczam się do poprzednikó BEZNADZIEJA ! przez duże B..