Lęk

Creep
2004
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 16137
4,5 10 krytyków
Lęk
powrót do forum filmu Lęk

Dziwią mnie recenzje niektórych ludzi inspirowane tym filmem.Horror to specyficzny gatunek kina powiem nawet że skierowany do dość specyficznego odbiorcy ,który wie czego z grubsza oczekiwać po takich produkcjach a co do filmu to polecam go wszystkim miłośnikom horroru bo niczego mu nie brakuje aby sie nieżle zabawić a wszystkim malkontentom polecam animal planet myśle że to rozsądne rozwiązanie....

domin220

W pełni się zgadzam ... największa część krytykujących to kobiety ... toż to wiadomo że horror mus być straszny i obrzydliwy, jak sie nie lubi takiego gatunku filmu to nie spodoba sie ani ten ani kazdy inny. Padają pytania skad sie wziol napaleniec z imprezy, a no moze ja sledzil, przeciez w filmie nie musi byc wszystko wytlumaczone i podane na talerzu jak dla przedszkolaka, troche wyobrazni. Do tego chcem dodać że prawdziwy zapaleniec horrorow wie ze te filmy sie oglada po 24 czując wtedy klimat, nawet najgorszy horror jest wtedy straszny. Przeciez zalosne jest ogladanie horroru, kiedy za oknem slychac bawiace sie dzieci i cwirkajace ptaki.

ocenił(a) film na 8
wojoo

woojo,masz rację.Kto nielubi obrzydliwości,ten nie nadaje się na oglądanie horrorów tylko na bajki i melodramaty.Zauważyłm taką przypadłość głównie u kobiet i wcale się im nie dziwię.Nie nadajecie się na takie filmy.
A dobry horror to tylko obejrzeć po 22 lub jak jest już ciemno i jest się samemu(teraz jest taka znakomita pora)

ocenił(a) film na 7
Mackal

no coż woojo nie zgadzam sie za kobiety nie nadaja sie do ogladania horrorów, a wręcz przeciwnie! ja z moja kolezanka wprost uwiebiamy ten gatunek i czesto sie spotykamy sie na noc i ogladamy 3 lub 4 horrory bo po prostu lubimy sie bac, no inna tez sprawa tez jest ze nie robia juz takich bardzo strasznych horrorow ale na to juz sie nic nie poradzi:( Pozdrawiam

asiaolsztyn123

Ależ oczywiście że są kobiety które lubią oglądać horrory i ja tego wcale nie wykluaczam wręcz przeciwnie sam lubie dziewczyny które oglądną jakis horrorek przy moim boku :). "... największa część krytykujących to kobiety ... " pisałem tylko że największa część osób krytykujących horrory to kobiety, bo to prawda wystarczy poczytać komentarze o filmach, dlatego ja się nimi nie sugeruję, bo w większości wypadków filmy ostro jechane są ok.

wojoo

to ja raczej nie zgodzę się z argumentacją kolegi. to, że horror powinien straszyć, to ok. ale, że powinien być obrzydliwy, to nie za bardzo. ten film zalicza się właśnie do filmów typu gore, gdzie widać ludzkie wnętrzności, albo wypukłości (zależy co przydarzy się ofierze) itp. ten film przypominał mi "High tension", w którym również lało się b. dużo krwi i niektóre scenki były makabryczne.
horror jest jednak gatunkiem, gdzie powinno być trochę więcej tajemniczości, gdzie ta tajemnica odkryta zostaje raczej pod koniec, a nie w połowie filmu, jak było w tym przypadku. tu się nie bylo czego bać, nie trzymał w napięciu. jak ktoś lubi filmy typu gore, to będzie mu się podobało może. ja wolę horrory koreańskie, gdzie wszystko się wyjaśnia na końcu i jest więcej momentów, które rzeczywiście straszą.

domin220

Jedyna rzecz jaka zarzuce temu horrorowi to poprostu budowanie atmosfery grozy trwa zbyt dlugo i przez to film mnie uspil zebym nie klamal 4 razy :/

Wiec ogladalem go takze 4 razy i za kazdym razem wydawal mi sie coraz slabyszy ... jednak najsmutniejszym byla jego przewidywalnosc wzgledem scenariusza ... Zanosil sie i byl prowadzony jak dobry mroczny suspens horror a tymczasem jak efekt domina wszystko sie rozsypalo
Nuzacy ale inny i dla tej innosci mozna go obejrzec

InsanE_RabbiT

Film nie jest arcydziełem, ale go uwielbiam :) Za wszystko.

ocenił(a) film na 7
blacki

na obrzydliwość tego film bardzo bym nie narzeala nie bylo az tak źle,w sumie to ja tez wole horrory bardziej tajemnnicze straszace mrokiem i tajemnica nik lejącą się krwia, w Creep'ie nie bylo jeszcze tak duzo tych wnetrznosci do tej pory z jednym z najbardziej obrzydliwych filmow jakie ogladalam to chyba Blady strach tam to sie dobiero morze krwi przelewa:D