PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=709802}

LEGO® PRZYGODA 2

The LEGO Movie 2: The Second Part
2019
6,5 16 tys. ocen
6,5 10 1 15881
6,0 23 krytyków
LEGO® PRZYGODA 2
powrót do forum filmu LEGO® PRZYGODA 2

Film w stosunku do poprzedniej części bardzo słaby. Lego Przygoda był filmem naprawdę dobrym, mającym jakiś morał, posiadających naprawdę ciekawych bohaterów. Niestety kontynuacji w żadnym aspekcie nie udało się osiągnąć takie samego poziomu jak cześć 1. Fabuła była bardzo niezrozumiała, bohaterowie też raczej słabi, cała opowieść wyglądała tak jakby ją ktoś pisał na kolanie dzień przed premierą. Naprawdę dziwię się osobom, którym ten film się podobał.

ocenił(a) film na 8
Matileo45

Mam całkowicie odmienne zdanie. Moim zdaniem dwójka jest znacznie lepsza od jedynki. Fantastyczna fabuła-chciałbym takie rzeczy pisać na kolanie. Zwrot akcji zaskoczył nawet mnie-starego piernika po czterdzieste. Cała masa mrugnięć okiem do kinomaniaków: genialna madmaxowa kraina, lot kosmiczny niczym z Odysei Kubrica, Batman wspominający Baila, Affleca; Rex i jego dinozaury, Bruce Willis, Powrót do przyszłości czy żarcik z Marvela.
Film jest fantastyczny. Moje córki i ja bawiliśmy się przednio. Czekamy na trójeczkę

ocenił(a) film na 2
PanKotlecik

Dla mnie jako odbiorcy zdecydowanie bardziej podobała się cześć 1 ale oczywiście, każdy ma swoje zdanie

ocenił(a) film na 5
Matileo45

jakże dziękujęmy panie matileo46, że wyraził Pan zdanie. Bez ciebie byśmy nie wiedzieli co mamy zrobić z samymi sobą w świecie filmu. Dzieki~!!!@@\

ocenił(a) film na 2
ArtiQo

Jeżeli kogoś uraziłem swoją opinią z góry przepraszam. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jestem zawodowym krytykiem filmowym ani nawet kinomaniakiem ale wyraziłem swoje zdanie jako "zwykły widz" ;)

ocenił(a) film na 5
Matileo45

oj jesteś czymś więcej niż zwykłym widzem, jesteś internetowym zrzędą, który myśli, że kogoś obchodzi jego opinia. A tak naprawdę to moja jak i twoja wypowiedz zabiera zbędne miejsce gdzieś na serwerowym dysku filmweba. Elo ;)

ocenił(a) film na 7
Matileo45

Nie martw się Matileo45, tego typu opinie i dyskusje jak ta tutaj na początku nie szkodzą jak wzajemne wylewanie kwasu jadu. Jako koneser animacji dziękuję za opinię.

użytkownik usunięty
PanKotlecik

Ta część była bardziej ciekawsza od 1.
Więcej akcji, fajna fabuła

ocenił(a) film na 8
Matileo45

Nawiązania do innych filmów etc. - ok, mogę zrozumieć, że Ty tego nie rozumiesz. Ale niezrozumiała fabuła? Tutaj było wszystko podane jak na tacy. W przeciwieństwie właśnie do pierwszej części, którą uważam również za lepszą, ale dwójka to wciąż BARDZO dobry film animowany, z dobrym morałem.