LOL

2012
6,3 80 tys. ocen
6,3 10 1 80115
4,3 6 krytyków
LOL
powrót do forum filmu LOL

Po co?

ocenił(a) film na 2

Zastanawiam się w jakim celu zrobioną tą amerykańską wersję? Oglądałam najpierw francuską i film, chociaż nie zachwycający, jest po prostu przyjemny. A tutaj? Przecież nic nie dodano, nic nie ulepszono... Zdziwiłam się, bo teksty są chyba identyczne, co jest dla mnie idealnym podsumowaniem sensu takiego filmu.

I nie oczekuję odpowiedzi typu "dla kasy", bo tego to się spodziewam. Jeśli ktoś ma konkretne, niegłupie wytłumaczenie, to chętnie "wyczytam". Bo nie jest to remake jakiegoś japońskiego horroru, którego sens w amerykanskiej wersji trzeba łopatologicznie wyłożyć.

Dziwię się też, że nikt nie zbulwersował się jeszcze tym faktem...

Aurehen

W Ameryce jest takie społeczeństwo, przeciętny Amerykanin nie obejrzy filmu z napisami poczeka na remake aby mógł ten film na spokojnie zrozumieć...

koo_2

Oglądałam obie wersje i ta podoba mi się bardziej, ma lepszy klimat i lepsza gra aktorska, ale każdy ma swoje zdanie :) film 3 metry nad niebem - hiszpański to też kopia ale wszyscy się zachwycają i pewnie wielu nie wie, że to kopia włoskiego filmu

użytkownik usunięty
koo_2

A w Polsce ocenia się wszystko na 1 bez oglądania,bo partyjne lub Disneya.

Disneya nie zaboli.

Aurehen

Ja też się nad tym zastanawiam. Wytrzymałam 2 minuty amerykańskiej 'wersji'.. Masz rację teksty są te same, oglądając to jednego wieczoru od razu zauważyłam. Po prostu dno i kilo mułu, Tyle z mojej strony o tym remake'u