Nie wiem jak Wy, ale ja czuję pewien niedosyt i z przyjemnością zobaczyłabym drugą część tego filmu :) ale pewnie nie powstanie..
zresztą, wczuj się w te postacie: Jesteś Fabianą. Wypuszczasz Belen tylko dlatego że okazuje się, że kość niezgody robi Cię także po kątach i nie masz się komu wypłakać. Czy wypuszczasz bo czułas sie także nie w porządku z tym co robiłaś. ... Jesteś Belen: Zamykasz kobitę która Cię uwolniła i spokojnie sobie siedzisz na plaży, ponieważ ta przez 1 dzień miała wątpliwości i zachowała się niewątpliwie głupio i karygodnie, ale w końcu próbuje naprawic swoj błąd...??
Hola hola, to nie był jeden dzień. Oglądałeś ten film, widziałeś jaka wychudzona była Belen? Na pewno po jednym dniu niejedzenia nie byłby jej widać żeber.. F. zachowała się po prostu jak wyrachowana su.. nie uwalniając Belen, tamta scena (kiedy już odsuwała te książki, miała ją uwolnić, ale nie zrobiła tego - z własnego egoizmu) była okropna. A Belen zostawiła pewien trop, po którym podążając Adrian czy kto inny inteligentniejszy mógłby uwolnić F.
Ale to nie Fab uwolniła Bel, lecz Bel uwolniła się sama :D. Fab weszła zobaczyć, czy Bel jeszcze żyje, a ta ją unieszkodliwiła i uciekłą sama. Gdyby Fab chciała uwolnić Bel, zrobilaby to o wiele wcześniej.
Sorry ale Belen też była pokazana nago, na samym początku filmu kochali czy całowali się z Adrianem pod prysznicem ;p tak Cię to przyćmiło że nawet nie zapamiętałeś? ;p ciało miała idealne, więsze piersi niż tamta Fabiana itd ;p no ale ok, powiedzmy że gusta są różne :) Co do sumienia, to Belen przecież zostawiła klucz, więc nie uwięziła z premedytacją F., gdyby ten cały Adrian trochę pomyślał, to może mógłby ją uwolnić. Belen przecież zostawiła kluczyk na łóżku, przykleiła zdjęcie do lustra, mógłby się domyślić że coś tu nie gra i rozgryżć tę zagadkę. Belen nie zamknęła jej w tym bunkrze perfidnie, z odrobiną inteligencji Adrian miał możliwość uwolnić F. I jak możesz mówić, że Belen "siedziała sobie na plaży", wyobrażasz sobie co ona musiała przejść, jaką miała po tym wszystkim traumę? tak, w ostatniej scenie siedziała na plaży, owszem, ale z łzami w oczach, pustym spojrzeniem ogarniając bezkresne morze... Ach, faceci, inny typ wrażliwości ;p
A była nago? hmm muszę jeszcze raz obejrzeć tą scenę :-)
No właśnie: Inny typ. Ja bym nigdy nie siedział sobie spokojnie na plaży wiedząc że ktoś może przeze mnie umrzeć. Jej wrażliwość ograniczała się do tego że zaczęła się użalać nad sobą, a nie podjęła działania:) Zresztą nie sądzisz, że zdanie się na inteligencję tego kolesia to było niejako podpisanie wyroku na Fabianę? Moim zdaniem tak :P A niejako zagadka którą mu pozostawiła to też do najłatwiejszych nie należała:) szczerze to ja jakbym znalazł taki klucz ze zdjęciem na łóżku to bym stwierdził że następna strzeliła focha i poszła sobie hen daleko, usiadł na łóżku otworzył piwo i obejrzał mecz :)
No ale zdjęcie nie wzięło się przecież znikąd, Belen miała je w portfelu. Nawet ono nie dałoby Ci do myślenia?
No nie wzięło :) mogła znalesc Fabiana, stwierdzić: "Z nią ci było lepiej" i strzelic focha:D weź jesteś kobitą to powinnaś to zrozumieć :) a klucz? a klucz, to miałby być jakiś wasz podtekst dziwaczny, którego my faceci i tak nie jesteśmy w stanie pojąć więc lepiej otworzyć to piwo i obejrzeć mecz, gdzie zasady są znane i wszystko się dzieje wg reguł. Nie wiesz, że facetą trzeba wszystko mówić wprost bo inaczej nie zrozumieją ?:P
wybacz, ale mam wrażenie, że we wszystkich wypowiedziach usprawiedliwiasz dziewczynę, która wg Ciebie jest ładniejsza.
Belen nie zamknęła jej z zazdrości tylko z zemsty, bo tamta skazała ją na pewną śmierć i otworzyła drzwi tylko dlatego, że pomyślała, że nie żyje (nie odpowiadała).
Poza tym, Twoje wcześniejsze gadanie, że z Twoich doświadczeń wynika, że kobiety są wyrachowane etc. Dziwisz się, skoro wszystkie oceniasz pod kontem urody, a nie podejmowanych decyzji? Nazywasz ładną, normalną dziewczynę "fuj brzydulą"?
Proszę Cię.
Dyskusja się skończyła, ale napiszę tylko, że Fabiana dla mnie była brzydka za to ta druga miała śliczną buźke. Jeśli chodzi o film to mężczyzna niewiadomo jakby próbował nigdy nie zrozumie zakochania kobiet. Człowiek pod wpływem emocji jest zdolny do rzeczy, których nigdy w życiu by się nie spodziewał.
Coś mi się wydaje, że to ciebie ktoś skrzywdził :) W każdym razie na to wskazują opowiastki o kobiecych sztuczkach i "uwodzicielkach, przebierających w facetach jak w rękawiczkach". Nie chcę tu poruszać kwestii urody, bo obie bohaterki mi się podobały, z lekkim wskazaniem na Belen. Fabiana miała ładne usta i zgrabny nos, natomiast Belen - piękne oczy, włosy i o wiele lepszą figurę. Myślę, że nie do końca znasz kobiety, Fabiana weszła nie po to, żeby wypuścić Belen, ale z czystej ciekawości. Gdyby nie zdjęcia Adriana z Veroniką, pewnie w ogóle nie pomyślałaby o uwięzionej Belen. Ale trafiły do nie zdjęcia z zabawiającym się ukochanym i przypomniała sobie o jego narzeczonej. A że ta nie reagowała na jej sygnały, weszła, aby sprawdzić, co się dzieje. Belen wykorzystała sytuację najlepiej, jak mogła. Nie wiedziała, że Fabiana dostałą fotki, które skłoniły ją do refleksji. Dla niej Fabiana była kimś, kto dla faceta skazał ją na śmierć. Zostawiła wskazówki i wyjechała do Hiszpanii. było więc na lustrze zdjęcie, które należało do Belen, i klucze w widocznym miejscu.
Chyba cały urok takich filmów w tym, że nie są dopowiedziane do końca, pozwalają samodzielnie budować resztę historii. ( spojler) Moje pierwsze odczucie było takie, że Belen zemściła się na nich obojgu. Fabianę zamyka na pewną śmierć a jego naraża na duże nieprzyjemności z policją.