PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241978
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

-to ją tracimy wraz z wiekiem.. co ona samoistnie zanika. To tego człowiek chcąc czy nie chcąc sie wyzbywa...

ocenił(a) film na 10
ambiwalentna

Niestety to prawda. Ale niektórzy z nas zatrzymują cząstkę tego dawnego dziecka na zawsze. U innych ona umiera bo jest niepotrzebna :( ...

ocenił(a) film na 9
ambiwalentna

Wierzę, że wyobraźnia zostaje z nami przez całe życie. Wchodząc w "Świat Dorosłych" kurczowo trzymamy się rzeczywistości, tego co namacalne. Dorosły, który swoją wyobraźnię pielęgnuje, rozwija, traktowany jest jak zwykły dziwak, ktoś bujający w obłokach, niedojrzały.Ale takim ludziom po cichu sie zazdrości. Bo czy nie cudownie jest czasami zaskoczyć ukochaną osobę, opowiedzieć dzieciakowi do snu bajkę, której nie znajdzie w żadnej książce? Czy bez wyobraźni można zrobić karierę chociażby w reklamie? Wyobraźnia jest nam potrzebna w każdym wieku, tyle że często odkładamy ją w najgłębszy zakamarek, gdzie pokrywa się kurzem ale nie znika.
Pozdrawiam

Caruzel

Karuzel, no kurcze -wybacz- ale jakby zachwycił mnie Twój komentarz. Tak, że musiałem to napisać, noo.. ;)
Taki normalny i optymistyczny - aż miło się czyta.
No i chyba jednak zdecyduję się oberzeć ten film, ze względu na tą Twoją wypowiedź.

Pozdrawiam! ;-)

ocenił(a) film na 9
ambiwalentna

.. a ludzie którzy się jej wyzbyli czy zapomnieli jak ważna jest nie będą w stanie zrozumieć owego filmu.
Nie spodoba im się tylko dlatego że nie stać ich będzie na odrobine wyobraźni czy rozumu by odróżnić świat realny od fantastycznego.. ujrzeć tą wspaniałą granice i podziwiać całokształt który jest arcydziełem właśnie dlatego, że nie jest ... dla wszystkich.