PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

jak dla mnie szału nie ma , sierociniec i oczy julii były o niebo ciekawsze i lepsze ... jeśli chodzi o twórcę tych 3 filmów labirynt najmniej mi się podobał oO

ocenił(a) film na 8
madziulek92

Trudno porównywać te filmy do siebie, ponieważ są one zupełnie różne, mają inny klimat i poruszają odmienną problematykę, ale niestety błąd ten popełnia większość osób oceniających filmy. Większość horrorów nie ma oceny powyżej 6,5, chociaż niektóre są naprawdę dobre. Po prostu ludzie oceniając horror porównują go do innego filmu z zupełnie innej beczki.

slodka91

tak tak , wiem że to 3 różne filmy, ale ja tylko oceniam produkcje jednego twórcy i piszę że ta mi się najmniej podobała ^^.

ocenił(a) film na 10
madziulek92

a dla mnie szał był.

ocenił(a) film na 8
madziulek92

OCZY JULII?? chyba żartujesz... strasznie się zawiodłam na tym filmem - kompletne nieporozumienie... nie wiem jak w ogóle możesz porównywać te filmy.. Sierociniec zgadzam się naprawdę wciągający, trzymający w napięciu, chociaż lepszy i tak jest labirynt fauna wg mnie.

bzzyczek1990

-.- kolejny raz pisze, ze nie porównywałam filmów do siebie <znudzony> widzisz moją wcześniejszą wypowiedź? właśnie tam to napisałam ....

ocenił(a) film na 10
bzzyczek1990

Ja się zgadzam z bzzyczek1990! Oczy Julii to raczej niewypał, a "Labirynt.." to zdycydowane arcydzieło! Może nie jest horrorem, w którym krew sika hektolitrami, ale według mnie jest niesamowity i olśniewający!

madziulek92

Ja bym był ostrożny z nazywaniem Guillermo del Toro twórcą "Sierocińca" i "Oczu Julii". Zadania producenta wyglądają bardzo różnie, czasami rzeczywiście ma on duży wpływ na ostateczny kształt filmu, czasami służy tylko dobrą radą, ale najczęściej ogranicza się do rozdzielania pieniędzy i zajęcia zaszczytnego miejsca na plakatach.