NAJGORSZY FILM JAKI W ZYCIU WIDZIALEM, W SUMIE NAWET NIE DO KONCA BO TAKIE TO DENNE ZE AZ MNIE SCISKALO.NIE POLECAM
"W SUMIE NAWET NIE DO KONCA BO TAKIE TO DENNE ZE AZ MNIE SCISKALO.NIE POLECAM"
Trochę mnie rozbawiło to zdanie...Niby co cię ściskało? Najpierw piszesz że najgorszy film jaki widziałes, a potem mówisz że nie do końca bo cię ściskało? Może masz na myśli że nie oglądałes do końca, tak?
A może najpierw podasz jakieś argumenty, co było złe? Bo ja się jakoś nieczego nie dopatrzyłem i dla mnie jest świetny...
kiepski ;/// a myslalem ze bedzie fajny.
nie wiadomo komu to pokazac, to jest taki mix bajki i dramatu wojennego, to tak jakby polaczyc film dokumentalny o robieniu kaszanki z Jeziorem labedzim.
Powiedzcie mi chociaz skad biora sie takie drewna jak tutaj ?? ja jestem pod wrazeniem jak ta dziewczynka pokornie klepala tekst.
no i fabuła w niektorych miejscach jest taka banalna ......... zero wyobrazni........
"to tak jakby polaczyc
polaczyc film dokumentalny o robieniu kaszanki z Jeziorem labedzim"
O_o...O_o...O_o Długo nad tym myślałeś???
"fabuła w niektorych miejscach jest taka banalna ......... zero wyobrazni........"
Otóż, po pierwsze: To jest baśń, więc moim zdaniem nie oczekuje się tu czegoś zawiłego, poprzekręcanego i oryginalnego. Chodzi o to aby wczuć się w klimę i przestawić się na umysł dziecka, trochę dorosłego dziecka, bo niektóre sceny to same smaczki wręcz:))) A po drugie, mówisz że w niektórych miejscach jest banalna, to ja może głupio zadam pytanie, ale zawsze można --- Czy oglądnąłeś ten filmik do końca? Bo jeżeli tak to nie wierzę abyś nie zastanawiał się jakiś czas nad nim, po ukończeniu...nie wiem jak tobie ale mnie trochę dał do myślenia. Wystarczy że poczytasz sobie recenzję a może zrozumiesz o co mi chodzi, nie ma tu takiej czystej prostoty jak sę wydaje. Dla mnie ktoś jednak miał wyobraźnię...
Ani to basn ani to dramat wojenny;/ Ani to straszne ani to smutne;/
"To jest baśń, więc moim zdaniem nie oczekuje się tu czegoś zawiłego, poprzekręcanego i oryginalnego." A mowi Ci cos "Alicja w krainie czarów"??
Wynikiem tego polaczenia bylo tylko splycenie kilku watkow...po ogladnieciu mialem wrazenie ze rezyser chcial zrobic za duzo jak na jeden film...hmmmm moze chcial stowarzyc obraz gdzie kazdy by mogl znalesc cos dla siebie-?;/
Ogladnac mozna bo postacie basniowe sa naprawde ladnie zrobione:) szkoda ze sa tak krotko i jest ich tak malo:(
Film jak dla mnie sredni bez pomyslu bez polotu dla ludzi ktorzy chca odpoczac przed ekranem 5+/10.
tya, moze gdyby wypatroszyc ten film, to by cos z tego bylo. Sa momenty gdy zaczyna sie fajna atmosfera a tu nagle jakis hitlerowiec rozwala kolesiowi glowe butelka. No wedlug mnie to jest najgorsze
A co do fabuly to nie chodzi o zawilosc, po prostu czasami jest glupia
krytykom tego filmu polecam Rambo III. Choć i ten poziom rozrywki umysłowej będzie dla nich stanowczo za wysoki.
nie musicie komentować komentarzy bo to jest lipne każdy ma własne zdanie
P.S.
z tematem postu zgadzam sie w 100%
bo jesteś prostakiem i tyle!
Takie filmy trzeba POTRAFIĆ DOCENIĆ... jeśli się nic nie wie o kinematografii, to potem powstają takie tematy jak ten... wstyd
" bo jesteś prostakiem i tyle!
Takie filmy trzeba POTRAFIĆ DOCENIĆ... jeśli się nic nie wie o kinematografii, to potem powstają takie tematy jak ten... wstyd"
Potrafić docenić. TO co może każdego szrota co wyprodukują też mam doceniać. Człowieku upadłeś na głowę czy po prostu poczułeś swąd swoich skarpet. A czy Ty wogóle ogladałeś ten film? Hmm wątpie bo nawet go nie oceniłeś a "Złotopolscy" na 10. Szanuj mnie taki z Ciebie znawca ekranów jak ze mnie baletnica!
A co do filmu szrot, kaszana, kicz, porażka, nieporozumienie, katastrofa, szmira po prostu fatalny.
A jak nie rozumiesz tych słów to po prostu te filmy
"Gra"
"Szalony glina"
"Tylko mnie kochaj"
razem.
Złotopolscy to pozostałoś po WIELKIEJ WOJNIE SERLIALOWEJ NA FILMWEBIE, o której pewnie nie słyszeliście bo za młodzi jesteście...
Ciesze sie że mamy różne gusta bo jak by było inaczej to bym sie zapadł pod ziemie ("złotopolscy" lol)
jestes glupkiem:DDDDD prowokacje sa ostatnio bardzo trendy zauwazylem i ja jestem jak najbardziej za nimi, ale pod warunkiem, ze nie sa pisane przez glupkow;] pozdro
Czy jest az taki zly to watpie. Film jest ogolem dobrze zrobiony. Efekty sa naprawde dobre, powiem nawewt swietne [np. Faun, miazdzenie nosa kłusownikowi, rozciety policzek "kapitana", "wrozki", itd...] Jednak trudno go sklasyfikowac. Bo ... film to rzeczywiscie basn tylko czy dla doroslych hmm... Ciezko powiedziec. Jestem dorosly [21 lat :P] i mnie sie podobal, ale mojej mamie to watpie [chociaz nie jestem w 100% pewien]. Mojemu bratu [13 l.] tez raczej nie bo jest w nim za malo magii, bajkowosci no i wojna, a za wojennymi to nie przepada :P
Film jest dobry jednak do kogo jest skierowany ... o tym wieca tylko (s)tworcy :D Polecam go obejrzec, i dojsc do wlasnych wnioskow ;)
Powiem jeszcze, ze uznaje go za dobry, nie swietny a dobry i stwiam go na rowni z :Opowiesciami z Narnii" ktore tez nie byly najgorsze. Oba filmy sa basniami a wiekszosc [bezmozgowcow] porownuje go do trylogii Tolkiena, ktora jest genialna [dzieki ksiazce :P i efektom], jest jednak filmem FANTASY !!! i nie wolno tych filmo ze soba porownywac !! Bo jedyna je laczaca rzecza sa fantastyczne stworzenia/swiaaty no i efekty.
To tj jakby porownywac "Zielona mile" z "Armagedon'em" bo to czym je laczy jest Michael Clarke Duncan hihi ... powodzenia z takim tokiem myslenia napewno daleko zejedziecie :D Nieznacie sie na filmach i tyle :P
wielkie amerykanskie produkcje [filmy] to w ostatnim czasie wogole przestalem ogladac bo to jedbna wielka sieczka oparta na efectach gwiazdach i scenariuszach ktore walkuja ten sam temat juz od henhen czasu ... hehe
Film polecam, a osadzcie go sami, jednak jak lubicie efekty i amerykanska sieczke nie ruszajcie go bo bedzie to "zmarnowany" czas tylko i wylacznie dla was [bo dla mnie nie byl ;) ]
Pozdrawiam
lakimakromedia