PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 242173
7,5 64 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

No właśnie - jak w tytule. Moja dwunastoletnia kuzynka strasznie czeka na ten film, a ja wcale nie jestem pewna, czy jest on odpowiedni dla osoby w tym wieku... No więc jakiego rodzaju jest to film? Piszą o nim, że to horror, ale horror horrorowi nierówny...

nieniebla

zdecydowanie odradzam branie kuzynki w tym wieku na seans! wprawdzie na jednej płaszczyźnie film jest pięknie sfilmowaną baśnią, w której zawsze zwycięża dobro, ale na drugiej płaszczyźnie to bardzo brutalny film o wojnie i reżimie generała Franco w Hiszpanii i tutaj film obfituje już w wiele drastycznych scen pokazanych bardzo naturalistycznie ( morderstwa, cięcia nożem itp.) Tak więc- bajka- ale jedynie dla dorosłych.

nieniebla

W zadnym wypadku Twoja kuzynka nie powinna ogladac tego filmu. Moze jak skonczy 16 lat. Film jest bardzo brutalny i okrutny, co nie zmienia faktu ze trafil do czolowki najlepszych filmow jakie widzialem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
nieniebla

Film pokazuje w sposób realistyczny brutalność wojny, a elementy baśniowe przypominają raczej baśnie braci Grimm.

Sama zdecyduj.