PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241959
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Dziwny...

ocenił(a) film na 5

Boshe ten film jest chory... Całe szczęście, że nie widziałem go w chwili premiery, bo pewnością spaczyłby mi umysł, o czym to wgl opowiada? O dziewczynce, która była schizofreniczką ? Bo na to mi właśnie wygląda. Nawet ciężko mi określić przedział wiekowy tego filmu, wiele dość brutalnych scen, plus dość strasznie wyglądające potwory, a motyw przewodni z bajkowym światem rodem z filmów dla 7 latków. Trzeba przyznać ze dość nie typowe połączenie, gdybym miał go tak w miarę racjonalnie ocenić, dałbym 5/10

nuada2

Widać, że filmy które oglądasz są przeciętne, bo nie potrafisz docenić czegoś, co się zdecydowanie wyróżnia. Łopatologicznie film opowiada o walce dobra ze złem (szczególnie widać to w ostatnim zadaniu dziewczynki). 5/10? Zwróć uwagę na scenografie, charakteryzacje, grę aktorską oraz na sam pomysł scenariuszu. Film nie jest płytki, żeby go odpowiednio odebrać trzeba się nad nim zastanowić i znaleźć znaczenie ukryte. Sens nie jest w nim podany na tacy.

użytkownik usunięty
nuada2

Cóż, wyrażenia takie jak "Boshe", "wgl" to dla mnie świadectwo niedojrzałości, więc faktycznie mogłeś nie zrozumieć jaki jest przekaz filmu. Filmu, który swoją drogą pozostawia pole do popisu każdemu. Można go zinterpretować co najmniej na dwa sposoby. Jeśli nie udało ci się to w żaden sposób, to może trzymaj się bajek albo filmów, w których "przekaz" wali po oczach.

ocenił(a) film na 9
nuada2

Not sure if troll or just plain stupid.

ocenił(a) film na 8
nuada2

Czyli według Ciebie ten film jest gorszy niż Królewna śnieżka i łowca ;) gdyż ten obraz ma średnią w granicach 6 a ty dajesz labiryntowi 5 ciekawe ciekawe

ocenił(a) film na 7
nuada2

Skoro ten film jest dla Ciebie "dziwny" to co powiedziałbyś o "Atlasie chmur"?XD Powodzenia...