PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241959
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Mam nadzieję, że nic nie zmienią w programie.

Polecam...

enchant

SZOK! TVP i bardzo dobry, nowy film... nieprawdopodobne:D

ocenił(a) film na 5
Dr_Lubicz55

TVP nie pierwszy raz pokazuje dobre kino. W "kocham kino" nierzadko można zobaczyć coś z wyższej półki.

cabfor

Co dobrego ostatnio widziałeś?:) Bo ja "Volver"... w kwietniu chyba.

ocenił(a) film na 5
Dr_Lubicz55

podobno film kapitalny,ja sie skusze

Dr_Lubicz55

Kilka dni temu był Blaszany bębenek. Też o 22. Zobacz w programie a nie głupoty piszesz. Co jakiś czas coś dobrego emitują.
Jutro genialne Memento o 23:25. Może późno, ale jednak.

ocenił(a) film na 7
kendo777

Blaszany Bębenek i to w dodatku w wersji reżyserskiej

ocenił(a) film na 8
wojtekblaugrana

dokładnie! a wcześniej w kocham kino puszczali Lśnienie , Hotel Ruanda , ostatnio przeboje i podboje. Na Torbicką można liczyć !

ocenił(a) film na 7
cabfor

Ostatnio był "Sierociniec" na TVP2. Widzę że idą w hiszpańskie kultowe kino.

ocenił(a) film na 8
adas_pr

Czepili się del Toro, to może po "Sierocińcu" i "Labiryncie..." puszczą też "Kręgosłup diabła" ? Filmy z cyklu KOCHAM KINO polecam, za tydzień chyba będzie "Matka Teresa od kotów". Jest co oglądać - przynajmniej w czwartkowe wieczory!

ocenił(a) film na 10
enchant

na pewno zobaczę ten film :)

ocenił(a) film na 7
enchant

Pytanie odbiegające trochę od tematu, ale nie chcę zakładać kolejnego, bo już mnie kiedyś jakiś Strażnik Teksasu upomniał.
Labiryntu nie oglądałem, ale widzę że jest powiązany z Kręgosłupem Diabła, który kiedyś tam obejrzałem. Na czym polega to powiązanie?

ocenił(a) film na 10
lia_7

Scenariusz, reżyseria, zdjęcia i muzyka - popatrz na nazwiska...

ocenił(a) film na 7
enchant

Hmm a scenariusz tzn co? Chodzi o twórcę, czy jego treść?

ocenił(a) film na 10
lia_7

Nie szukaj powiązań w fabule, bo to zupełnie inne historie. Tworzyła je ta sama ekipa a co za tym idzie mają pewien charakterystyczny "sznyt", sposób przekazywania emocji, budowanie nastroju. Kręgosłup oceniłam na 8, Fauna na 10.

ocenił(a) film na 7
enchant

Hmm rozumiem. Zatem obejrzę.
Jednak jeśli jedynym powiązaniem jest ekipa filmowa to wg mnie nie powinny być obydwa filmy powiązane, ale to tylko moje zdanie. Bez napinek ;)

enchant

Ja też się skuszę :) Jeśli dobrze pamiętam to już chyba po raz czwarty. 'Labirynt Fauna' to od dawna mój ulubiony film. Nie żaden jeden z ulubionych, ale prawdopodobnie ten número uno ;) Polecam jeśli ktoś do tej pory nie widział.

ocenił(a) film na 10
rpd0

Mało który film zrobił na mnie takie wrażenie - ten dosłownie wgniótł mnie w kinowy fotel.

enchant

Miałem tak samo :) Obejrzałem do dopiero dwa lata po premierze i szczerze mówić zazdroszczę, że widziałaś go w kinie a nie na małym ekraniku jak ja.

enchant

Czytając Wasze opinie i ja się skuszę ;)

ocenił(a) film na 10
fantazja89

Ja bym mimo wszystko polecał wersję z napisami (chyba że znasz hiszpański wtedy oczywiście niepotrzebne). Jak dla mnie to zbyt dobry film żeby oglądać z lektorem.