PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241959
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

K

ocenił(a) film na 8

To dziwne zjawisko, żeby film z taką ilością nagród był tak nisko w rankingu

ocenił(a) film na 8
Kadente

Może dlatego, że wielu użytkowników (m.in wielbicieli Zmierzchu i jemu podobnych), spodziewało się Opowieści z Narni i jemu podobnych.

ocenił(a) film na 8
vodka85

Jeszcze rok po premierze z tego co pamiętam, negatywne komentarze na temat tego filmu były bardzo nieliczne, a i średnia była znacznie wyższa.

ocenił(a) film na 8
vodka85

Tak, to fakt. Nagrody dla młodzieżowych ekranizacji to absurd

ocenił(a) film na 9
Kadente

Myślę bardzo podobnie do vodka85 - wiele ludzi spodziewało się baśni, albo filmu po prostu nie zrozumiało (chociażby z powodu braku znajomości tła historycznego, które jest przecież bardzo istotne).

Muszę natomiast powiedzieć, że "Labirynt..." to jeden z nielicznych moich ulubionych filmów...

Kadente

Titanic 11 oskarów i troche wyżej

ocenił(a) film na 8
Kadente

To prawda, ale nawet przeglądając wypowiedzi na temat tego filmu łatwo zrozumieć dlaczego tak jest. Zgadzam się z tym, że dużo widzów liczyło na kolejną bajkę.

Kadente

A mnie właśnie nie dziwi za bardzo, że film jest tak nisko w rankingu. Osobiście wywindowałbym go znacznie w górę. A czemu mnie to nie dziwi? Ktoś już odpowiedział częściowo na to pytanie - fani zmierzchu i innych produkcji tworzonych pod dzisiejsze masy. A po drugie żyjemy w takich czasach gdzie wielu z nas nie potrafi dać obiektywnej oceny filmu. Jedni dają ocenę Dno a drudzy Arcydzieło. Trochę to przykre ale tak jest. Trochę sam internet nas przekonuje do takich działań. W dobie facebooka klikamy lubię to albo nie klikamy w ogóle. Czy naprawdę człowiek powinien się ograniczać się do tak prostackiej opinii na jakiś temat? Mam nadzieję, że przyjdą jeszcze lepsze czasy.

A tak poza tym to "Labirynt Fauna" można za darmo i legalnie obejrzeć na Vodtube.pl
Jeśli ktoś nie widział to zachęcam do obejrzenia.