PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241972
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Naprawdę dobry film, ale niestety tylko dla inteligentnych ludzi!! Czyli dla ok 10% społeczeństwa, bo nie każdy go zrozumie...
Polecam ludziom ktorzy w filmie szukaja czegoś więcej niż taniej rozrywki badź tez typowego straszaka ala horror typu "Noc żywych trupów"...
Film piękny, przemyslany i zaskakujacy.
W filmie posatwione jest pytanie i każdy musi odpowedzieć na nie sobie sam... To wzruszjąca historia, która posiada drugie dno...
Ale jak juz powiedziałam wyżej....tylko 10% dostrzerze drugie dno...

pOLECAM

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
denny

nie wiesniara tylko po prostu ma racje i tyle. trzeba miec w sobie pewna specyficzna wrazliwosc by odpowiednio odebrac ten film.

ocenił(a) film na 2
witch_6

Uważasz się za inteligentną ? Czyli należysz do klubu mensy ? To może podaj swój nr członkowski , skoro jesteś tą wybranką należącą do 10 % społeczeństwa .
Dla mnie to strata czasu. Nie poleciłbym go nikomu. Na uwagę jedynie zasługują zdjęcia w tym filmie. Nic więcej.

ocenił(a) film na 10
SyNtEr

kolezanka uzyła złego słowa. tu ni echodzi o inteligencje bo ta nie ma za wiele wspólnego z odbiorem filmów i wogóle sztuki. chodzi o cos o wile wazniejszego-o wrazliwosc artystyczna, poczucie piekna i empatii

duende_2

zapomniałaś dodać że potrzeba też dużej wyobraźni aby dostrzec piękno tego obrazu!!

ocenił(a) film na 8
mumin666_2

WITCH co masz do żywych trupów??!! Wyobraź sobie, że nawet w tych głupich zombie jest drugie dno...a że widzisz w nich tylko tanią rozrywke upoważnia Cie do bycia wieśniarą :D

"Naprawdę dobry film, ale niestety tylko dla inteligentnych ludzi!! Czyli dla ok 10% społeczeństwa, bo nie każdy go zrozumie..."

I to pisze osoba, która nie umiała zauważyć drugiego dna w prostej do zrozumienia "The Mist(mgła)" hehehe jaki ten świat mały...

_EemuU_

Każdy odbiera film przez pryzmat swoich emocji i swoich potrzeb. Akurat MIST nie miał dla mnie nic do zaoferowania.Po prostu się przy nim wynudziłam.A jeśli było jakieś drugie dno to przeoczyłam go bo prawie zasypiałam... ot tyle...
Za to LABIRYNT FAUNA nie pozwolił mi nawet "mrugnąc powieka" (jak zauwazyłes pisze w cudzysłowie by ktoś czasem nie doczepił się do tych słow i nie odebrał ich dosłaownie - a takich ludzi tu wiele-niestey, ale ich prawo )
LABIRYNT FAUNA kryje dla mnie coś więcej, jakąś tajemnicę, jakies strachy które drzemią w nas samych (każdy ma je inne).
Za to MGŁA nie dała mi odczuć nic dobrego, ponadto była zbyt naciągana (potwór niszczył kludzi ale nie mógł przebić delikatnej tafli szkła w byle jakim supermakecie. Ponadto jak to ktoś dobrze zauważył bohater tez nie wykazał się bohaterskością skoro bronił syna a sa żonę zostawił na pastwę losu.. Za to życiem ryzykował dla obcej osoby by zdobyć lekarstwo... paranoja) no i te wielkie owady ala horror z lat 80- wówczas te filmy były straszne, ale moja wyobraźnia od tego czasu się troszkę juz rozinęła i jakoś nie przeraza mnie WIELKA ZŁA MUCHA.

No i jak wyżej 10% inteligentnych ludzi tzn ludzie którzy są empatami - o to chodziło mi w tekwestii, wiec proszę nie analizuyj tak dokładnie mojej wypowiedzi bo to nie wiersz Mickieiwcza i nie ma tu żadnych podtekstów ani oksymoronów...
Dziękuję :)

ocenił(a) film na 8
witch_6

"No i jak wyżej 10% inteligentnych ludzi tzn ludzie którzy są empatami - o to chodziło mi w tekwestii, wiec proszę nie analizuyj tak dokładnie mojej wypowiedzi bo to nie wiersz Mickieiwcza i nie ma tu żadnych podtekstów ani oksymoronów..."

Sory ale musze Cie jeszcze z innego wątku zacytować:

" DOkładnie tak samo uważam. To film dla inteligentnych ludzi, czyli dla ok 3% naszego społeczenstwa - niestety!!!" to była dyskusja w temacie "Film nie dla plebsu" (o filmie "Osada")

No tu już mi nie powiesz, że nie chodzi o inteligencje ludzi....i mogłabyś się zdecydować czy 10% czy 3% w CV pewnie będzie lepiej wyglądać jak sobie wpiszesz, że mieścisz się w tych 3%...

"mrugnąc powieka" (jak zauwazyłes pisze w cudzysłowie by ktoś czasem nie doczepił się do tych słow i nie odebrał ich dosłaownie - a takich ludzi tu wiele-niestey, ale ich prawo)

oj tu już przeginasz....większość osób...ok 99% (twoje ulubione procenciki) na filmweb raczej wie o tej diabelnie "inteligetnej" operacji jaką jest wstawienie jakiegoś wyrazu w cudzysłowiu.

No i tu odnośnie MGŁY ale też "Labiryntu Fauna"
"Za to MGŁA nie dała mi odczuć nic dobrego, ponadto była zbyt naciągana (potwór niszczył kludzi ale nie mógł przebić delikatnej tafli szkła w byle jakim supermakecie. Ponadto jak to ktoś dobrze zauważył bohater tez nie wykazał się bohaterskością skoro bronił syna a sa żonę zostawił na pastwę losu.. Za to życiem ryzykował dla obcej osoby by zdobyć lekarstwo... paranoja)"

"Mgła" była tak strasznie naciągana...a jak wytłumaczyć mi motyw z "LF" gdy mała dziewczynka zjada sobie winogronke wiedziąc, że to grozi konfrontacją z potworem (swoją drogą świetnie wymyślonym)...nie ma dziecka, które by postąpiło w ten sposób...każde by uciekło z krzykiem widząc "ręcookiego"?? Też naciągane i tyle....

A widząc we "mgle" tylko WIELKIE MUCHY i uważając, że to one były w filmie najważniejsze pokazujesz swoje prawdziwe oblicze-90% lub 97% zależy czy oglądasz "OSADE" czy "Labirynt Fauna".

POZDRAWIAM :)

_EemuU_

Widzę, ze z zapatym tchem czytasz inne moje komentarze, co mnie w gruncie rzeczy cieszy, znajde troszkę więcej czasu to jeszcze coś popiszę to popolemizujemy jeszcze :)

Takie mam odczucia co do MLGY ze to tandeta nic na to nie poradze... a LABIRYNT FAUNA był cudowny... ale wiesz nazywanie kogoś wieśnairą tylko dlatego ze inaczej ocenia film niż ty to chwyt poniżej pasa...
Ja się nie zniże do takiego poziomu...Cieszę się zatem że Ci się podobała MGŁA i życze CI byś oglądał ją bezustannie skoro jest taka ciekawa :)

ocenił(a) film na 8
witch_6

A ja Ci życze samych "Labiryntów Fauna" do oglądania :)

"ale wiesz nazywanie kogoś wieśnairą tylko dlatego ze inaczej ocenia film niż ty to chwyt poniżej pasa..."

To samo można powiedzieć o osobach piszących, że film jest tylko dla tych inteligentnych (i to jest właśnie zniżanie się do takiego poziomu..bo wiesz ja lubie żywe trupy czyli jakby nie patrzeć też mnie uraziłaś swoim pierwszym postem) :) więc lepiej się w dyskusje nie wdawać :)

"Cieszę się zatem że Ci się podobała MGŁA i życze CI byś oglądał ją bezustannie skoro jest taka ciekawa :)"

No nie przesadzajmy...aż taka ciekawa to ona nie jest :)

użytkownik usunięty
mumin666_2

:D kurcze, na filmie zasnalem, ale bardzo chcialem, no chcialem... kolega nawet chrapal :) przez to niestarczylo mi wyobrazni. swietny jeden potwor dla ktorego warto bylo wydac kase na bilet ;)

I tak powiem że to nie komuna każdy ma prawo oceniać film według swojego uznania(Labirynt fauna i Mgłe oceniłem na 10) jednym sie podoba innym nie ale czy warto się nawzajem tak kłócić? Padło kilka niepotrzebnych słów i po co to?:) Wiosna jest piękna pogoda umówcie się na randkę macie dużo tematów do omówiena widze:D Pozdrawiam