PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

SPOILERY

Mam takie pytanie, większość pisze że cała akcja ofelii odbywała się w jej głowie, druga sądzi że działo się to naprawdę. Ale chodzi mi o jedną konkretną odpowiedź czy to był wytwór jej wyobraxni czy rzeczywistość.

Jeżeli wytwór, to jak zdobyła tą księgę co jej pokazywała krew itp., jak zdobyła korzeń mandragory, jak przeszła przez labirynt gdy był ślepy zaułek ?

pozdrawiam

użytkownik usunięty

proszę o odpowiedź, męczy mnie już to pytanie

ocenił(a) film na 10

Może powinieneś sam rozstrzygnąć tą kwestie ? Wg mnie dopiero na samym końcu dowadujemy się że mamy do czyniena z dziecięcą wyobraźnią. Kwestia przedmiotów, to tak : Mandragora nie była prawdziwa, na pewno nie jej właściwośći, zauważ że i matka Ofelii usłyszałąby odgłos konającego korzenia, tajemnicze uzdrowienie jak mniemam było zbiegiem okoliczności, troche to brzmi jakbym nie zostało porwany w ten Labirynt ale nie tak jest, książka i klucze to przedmioty które widzieli i Faun i Ofelia i nikt inny, magiczna kreda to inna sprawa - chociaż nie było nam dane zoabczyć strażników pilnujących pokoju noi w końcu Labirynt, miejsce gdzie zaczyna się przygoda Ofelii i gdzie się kończy, zauważ jednak że Ofelia przebyła go przynajmniej 2 razy dlatego też bezbłędnie i szybko mogła trafić do jego środka inaczej że zostało to zobrazowane oczami Ofelii. I tu finał, Vidal który Fauna nie jest w satnie zauważć, tylko garstka powietrza, miejsce gdzie spotyka się wyobraźnia z rzeczywistością, śmierć..
Naprawdę żal ogromny mnie złapał kiedy zobaczyłem że Ofelia przez cały film widziałą tylko zwierciadło własnego umysłu.