PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Film mógłby być bardzo dobry, gdyby zamiast robienia z tej historii dramatu skupiono się na surrealizmie. Scena z tym stworem była genialna i liczyłem, że zobaczę więcej, film jednak się skończył i zostawił mnie z mieszanymi uczuciami. Wystawiam 6/10, bo to nie to, na co liczyłem.

feverlander

Mówiąc "stwór" masz na myśli tego gościa który miał oczy w dłoniach i ją gonił ? Przyznam, że gdy dotarłam do tej sceny (a bardzo mi się podobała, trzymająca w napięciu) to myślałam, że będzie tego więcej, no ale też się trochę zawiodłam bo żadna z kolejnych scen nie miała juz tego klimatu :/
Jednak mimo wszystko film mi się podobał chociaż spodziewałam się troche czegoś innego.

ocenił(a) film na 6
dragonjedark

Dokładnie o niego. Nigdy nie czytam opisu i recenzji filmów przed ich obejrzeniem, tym razem zrobiłem jednak wyjątek i również spodziewałem się o wiele więcej, przez co mocno się zawiodłem...

feverlander

Z tego morał dla Ciebie by nie czytać opisów! ;)
Ja obejrzałam zwiastun przez który wydało mi się, że w filmie bedzie bardzo dużo fantastyki i akcji za to bardzo mało wątków z realnego świata (które jak dla mnie przeważały) i na to sie nastawiłam. Dlatego myślę, że film podałby mi się bardziej gdybym nie nastawiła się na nic konkretnego i po prostu obejrzała taki jaki jest bez żadnych oczekiwań, a tak niestety niedosyt... :/

ocenił(a) film na 8
feverlander

Dokładnie, najlepsza scena z całego filmu :)