PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

4/10 to max, przecież to jest film dla dzieci, zanudziłem się prze 2 godziny. Ludzie weźcie się zlitujcie, bo to kpina jest żeby ten film taką wysoką ocenę

ocenił(a) film na 8
huo_sanchez

Witam.
Film dla dzieci powiadasz? Nie uważam, żeby ten film był skierowany do dzieci, a jeśli nawet by był, to czy filmy dla dzieci nie zasługują na wyższą ocenę niż 4 tylko dlatego, że są filmami dla dzieci, bądź głównie na odbiór u dzieci nastawione? Oto film dla dzieci http://www.filmweb.pl/Krol.Lew ,jakim cudem się znalazł na tak wysokim miejscu w topliście, przecie to film dla dzieci, czyż nie?
Poza tym twoja wypowiedź jest wielce chaotyczna, pomyśl następnym razem zanim coś napiszesz.
Pozdrawiam ONC

ocenił(a) film na 4
OjciecNieChrzestny

Chaotyczna? Po prostu mniej biadolenia a więcej przekazu chciałem zawrzeć w krótkiej wypowiedzi. Mówiąc dziecinny miałem na myśli familijny, co zresztą jest napisane przy okazji gatunku na wizytówce filmu na FW. Oglądałem wcześniej El Orfanato też produkcji Del Toro i oglądało się znakomicie z nutką grozy i tego samego oczekiwałem by Labiryncie, a ty kompletny zawód i jak już wspomniałem nuda i jeszcze to iście baśniowe zakończenie, ot właśnie, taka sobie baśń ten Labirynt tylko jakoś bez przełożenia na realizm (vide: Baśni Andersna - rzecz niby dla młodszych a jednak i dorosłym czyta się znakomicie bo ma to swoistą ponadczasowość)

ocenił(a) film na 8
huo_sanchez

Cóż, nie miałem jeszcze okazji obejrzec Sierociniec, więc się na jego temat nie wypowiem, jednak z twojej wypowiedzi wynika, iż niska ocena jaką wystawiłeś labirynt Fauna jest poparta zawodem z różnicy tych dwóch filmów,a ona zaś z różnicy gatunków tychże dzieł. Sierociniec to...horror, a poza tym chyba nie zrozumiałeś zakończenia ocenionego filmu. Bohaterka była chora, a wszystko to co widziała działo się tylko w jej głowie, dlatego też śmiało mógłbym powiedziec, że to NIE była powieśc fantasy... ale to już kwestia jak kto ten gatunek odbiera i czy nawet coś co przedstawione w filmie jest jako wytwór chorej wyobraźni uważa za element fantasy...
Pozdrawiam ONC

użytkownik usunięty
huo_sanchez

''4/10 to max, przecież to jest film dla dzieci(...)''
''Mówiąc dziecinny miałem na myśli familijny(...)''

''Labirynt Fauna'' NIE jest filmem familijnym i Nie jest adresowany do dzieci. Pełno tam scen przemocy, które nawet widzom dorosłym mogą wydać się szokujące. Raczej żadna stacja telewizyjna nie zaserwuje tej produkcji w niedzielne popołudnie...

ocenił(a) film na 4

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH
bla bla bla

użytkownik usunięty
huo_sanchez

może i bla bla bla ale rację mam ;)

ocenił(a) film na 4

A tak by the way, to jak to jest że na skrzynce w powiadomieniu o komentarzu na obserwowanej dyskusji (na tej dyskusji oczywiście) dostaję skrót komentarza w mailu zupełnie inaczej brzmiący niż jest widoczny powyżej ??
Nie żebym się pompował bo nie ma o co, ale po prostu ciekawi mnie to bo już nie pierwszy raz z czymś takim się spotykam na FW
w mailu mam początek twojego komentarza: ""Widzę, że komentarz na poziomie ;)" a powyżej jest "może i bla bla bla ale rację mam ;)"

ocenił(a) film na 4

a propos tematu, to proponuję sobie przypomnieć cykl TVP sprzed niedawnego czasu (chyba TVP 2) pt. "Gwiazdy w południe" w którym puszczano zazwyczaj klasykę spaghetti Westernu w którym mordowanie i przemoc tryskała że ho-ho, tyle że nie o to w takich filmach chodzi dlatego puszczają i w południe (mówiłeś o popołudniu)

użytkownik usunięty
huo_sanchez

Ale raczej nie było tam scen tortur, obcinania piłą nogi, zabijania dzieci czy wgniatania rozbitą butelką twarzy do wewnątrz ...

ocenił(a) film na 4

W Labiryncie Fauna było obcinanie nogi ale raz że niepokazane a jedynie "zajawione" a 2 była to lekarska amputacja a nie akt wyjęty z filmów typu "Piła", zabicie dziecka też było ukazane symbolicznie, więc nie demonizował bym, za to w filmie "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" było pokazane kur*ienie czy wieszanko z poniżeniem totalnym ale tak można było by się licytować do jutra

huo_sanchez

Wiesz jesteś żałosny. Może jak miałeś 6 lat to oglądałeś jakieś filmy typu piła albo inne gdzie się ludzie zabijają i nie wiem co tam jeszcze robią, ale NORMALNY człowiek stwierdzi że to się dla dzieci nie nadaje. To NIE JEST film familijny tylko dramat, fantasy ale dramat. Więc nie marnuj czasu na pisanie bzdur, a film jest bardzo dobry

ocenił(a) film na 4
ob98

Ten film to familiada - tylko Strasburgera tam brakowało - to jest żałosne właśnie, tak jak twój post zaczynający się od poniżenia własnej godności ;)

huo_sanchez

Hmm... jakoś nie widzę w moim poście nic co poniża godność albo jest żałosne,ale cóż... nie będę się wdawać w dyskusję która do niczego nie prowadzi

ocenił(a) film na 4
ob98

Naprawdę nie poniża cię to, że nie umiesz zacząć dyskusji jak spełna umysłu człowiek, tylko jak debil lub ujadający ze złości pies na łańcuchu? Wzbudzasz politowanie również tym że wylewasz swoją złość bo ktoś ma inny gust lub odczucia. Tak - widze że uzurpujesz sobie prawo do reglementacji statusu "NORMALNEGO człowieka" - przecież to śmiechu warte jest buhahahahaahahahah

A co się nadaje do oglądania dla dzieci a co nie to zostaw sobie dla swojej dziatwy, możesz im nawet do szóstego roku życia mówić że chleb to 'beb' :))
TYLE

ocenił(a) film na 10
huo_sanchez

kapitan Vidal z jego udzialem sceny szczegolnie byly krecona dla dzieci hehehehheh

ocenił(a) film na 9
huo_sanchez

Polecam dla ciebie Opowieści z Narnii.