Ciekawe scenografie, oryginalny scenariusz i nic poza tym, można obejrzeć jednak ocena
znacznie zawyżona.
Opinia jest jak dupa, każdy ma swoją ;) według mnie ten film to piękna opowieść z ciekawym zakończeniem, osobiście poczułem, że mnie poruszyło. Drugi raz oglądałem.
W film trzeba się wczuć, ogarnąć fantazję Ofelii.. które są Piękne i idealnie dopasowują się w klimat filmu, może raczej w klimat zimnego i bezdusznego kapitana!
Cudo
A kto ci powiedzial, ze to ma byc film dla dzieci? Jak ktos jest debilem i pokazuje dziecku R-rated movie, zeby sobie stworki poogladalo, to niech sie potem nie dziwi jak widzi scene z butelka na ekranie.
To nie ogolna ocena filmu jest zawyzona, to twoja jest zanizona.
Przecież Labirynt Fauna to dark fantasy, czyli podgatunek łączący fantasy i horror. Bardzo mroczny klimat, przemoc, to jest właśnie dark fantasy. Więc nie rozumiem twojego komentarza, że to film nie dla dzieci, bo dark fantasy jest przeznaczony dla starszych osób.
Gdzie napisałem że film dla dzieci? Mówię tylko że jest słaby jak na dark fantasy właśnie.
Na "Srpski film" tez wejdziesz i napiszesz, ze to "slabiutki film nie dla dzieci"? Well thank you kind sir for stating the obvious... Skoro w pierwszym zdaniu swojego tematu czujesz potrzebe poinformowania wszystkich, ze to nie jest film dla dzieci, to jednak sugeruje, ze podchodziles do niego jak do filmu dla dzieci.
To raczej była przestroga, dużo osób myśli że skoro faun, że skoro baśń to będzie dla pociech.