PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Ofelia zmieniła decyzję i zamiast środkowych, wskazanych przez obrazek w magicznej
księdze i małe wróżki, otwiera kluczem prawy schowek. Czy schowany tam sztylet był
właściwym przedmiotem, który miała przekazać faunowi? Czy zmiana decyzji Ofelii była
podyktowana intuicją, kaprysem czy klucz po prostu nie pasował? Czy otwarcie
środkowego schowka inaczej zakończyłoby tę historię?
Co o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 10
biankamaj20

nie kojarze żadnego schowka ze sztyletem, chyba musze jeszcze raz zobaczyc:)

Xandria

Mam na myśli scenę, gdy Ofelia weszła do sali wysuszonego potwora z rękooczami i kluczem otworzyła jeden z trzech schowków, w którym ukryty był sztylet. Nim faun później chciał skaleczyć jej braciszka.

biankamaj20

Ofelia próbując włożyć klucz do pierwszego ze schowków mówi coś w rodzaju: "tu nie pasuje". To nie było możliwe, żeby otworzyła właśnie tamtą szufladę.

Babetka13

No tak, ale w książce, którą dostała od fauna klucz powinien pasować do pierwszego schowka. Ponadto ten sam schowek później wskazywały jej wróżki. Pytanie więc brzmi: czy ta historia mogła skończyć się inaczej?

ocenił(a) film na 8
biankamaj20

Też mnie to zastanawia. Męczyło mnie to później przez cały film. Normalnie otworzyła by schowek, który wskazały jej wróżki... Wyglądało to na coś celowego, ale niczego szczególnego nie można się dopatrzyć.

ocenił(a) film na 9