Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 242451
7,7 50 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Szczerze mówiąc spodziewałem się, że będzie to kolejny film do zabicia czasu, pozbawiony głębi. Po seansie jestem mile zaskoczony. Film wywarł na mnie ogromne wrażenie. W mistrzowski sposób połączono okrutną rzeczywistość z fantazją dziecka. Film jednak nie przypadnie niektórym do gustu.

użytkownik usunięty
Kunimichi

Ciekawie było oglądać losy tej dziewczynki oraz losy tych partyzantów. Film chyba jednak tylko dla dorosłych i tą starszą młodzież, bo choć jest forma bajki to problemy zawarte w tym filmie są zbyt trudne dla dzieci.

ocenił(a) film na 9

na pewno nie jest dla dzieci. Ale jak dla mnie, bardzo bardzo dobry film. 9/10

użytkownik usunięty
Kunimichi

Ja obejrzałam głównie dlatego, że film dostał wiele prestiżowych nagród i chciałam się przekonać, czy rzeczywiście jest taki dobry. I rzeczywiście jest, ale spodziewałam się czegoś bardziej dziecinnego (jak Harry Potter), a tu proszę... Nie każdemu się jednak spodoba, bo mimo, że tematyka filmu jest zdecydowanie dla dorosłych, to trzeba mieć także "otwarty" umysł na nowe kojarzenie gatunków filmwych.

ocenił(a) film na 7
Kunimichi

Mam dokładnie takie same odczucie. Film zaskakuje. Z pewnoscią nie jest przeznaczony dla dzieci ani miłośników klasycznej fantasy. Brutalne zderzenie rzeczywistości z wyobraźnią dziecka, zapodane w mistrzowski sposób.