PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 242178
7,5 64 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Zawiodłam się na nim. Spodziewałam się większej ilości scen z fanem, labiryntem i tą
krainą, której praktycznie wcale tam nie było. Poza tym za brutalne sceny... i trochę
nietrafnie dobrany tytuł.

Ola390

TAK, masz rację. Ja też się zastanawiam, za co ten film dostał tyle nagród. Moim zdaniem, to po prostu jedno wielkie dno, fabuła niedopracowana, średnia obsada aktorska oraz przesadna brutalność, tragediaaaaaaaa. Zasłużone 1/10

Ola390

Ten " barano człowiek " nazywał się Faun i to był jego labirynt .
Nie chodziło o tą faunę przyrodniczą ( wiecie kwiatki , drzewka , krzaczki).

ENDmOstER

Wiadomo:)

Ola390

oglądajcie film ze zrozumieniem i skupcie się na nim , a nie myślcie gdzie pójdziecie za 2 godziny z kolegami lub koleżankami .

Ola390

jeśli ktoś wypowiada się w ten sposób o tym filmie to nie dorósł do tego by go obejrzeć i zrozumieć. film może się nie podobać,można go nie lubić ale po twoich słowach wnioskuję,że nierozumiesz co w ogóle ten film przedstawia :)

japieprze

Oglądałam ten film i doskonale go rozumiem, lecz nie przypadł mi do gustu z wymienionych wcześniej powodów. Myślę, że sceny brutalne nie muszą być przerażające wyłącznie dla dzieci, bo nawet dorosłemu może się to niepodobać. Wiem już przynajmniej, że po tytule nie należy oceniać treści filmu :) Jednakże nie była ona skomplikowana.

ocenił(a) film na 10
Ola390

Przestań pajacować. Ośmieszasz się na ekranie.

ocenił(a) film na 8
xclsior

aż boki zrywa jak się czyta wypowiedzi! Nie był skomplikowany :D . Może zobacz jeszcze raz jakieś refleksje się nasuną. Może w takim razie zasugerujesz jakiś trafny tytuł. "Mała dziewczynka w czasach wojny domowej tworzy własny świat bo trudno jej znieść rzeczywistość" - pasi. A może uwierzyłaś że ona była zaginioną księżniczką :)

martabudzyn1987

Może Ola390 zargumentowała nietrafnie swoje stanowisko, ale mi także film się nie podobał ;] Nie jest to film, który pieści widza zwrotem akcji i porywającą fabułą. Pozostaje więc podejście impresywne. Zastanawiam się więc jakie uczucia miał wzbudzić we mnie ten film. Faktycznie film jest dobry, ale nie jest to to czego oczekuję od kina. Historia, którą opowiada jest nieciekawa. Zatem samo to, że Labirynt Fauna jest piękny, mi nie wystarczy. Zbyt wiele rzeczy zostało przez to zaniedbanych.

Nidril

A nagrody dostał głównie za zdjęcia i kostiumy. Nie za treść ^^

ocenił(a) film na 8
japieprze

Przecież to jakieś 10 letnie dzieci napisały, he, he, he.

ocenił(a) film na 10
Ola390

Ola kula babola i jest fanką Harrego Pottera. Wróć do szkoly i dowiedz się co to są kategorie nagród, w których wystawia sie poszczególne nominacje. Następnie zapoznaj się z takimi terminami jak: scenografia, reżyseria, scenariusz, montaż, itd. Potem przestań oglądać filmy typu Zmierzch i Harry Potter. Zostanie Ci jeszcze do opanowania tzw ogólna wrażliwość i poczucie smaku odnośnie sztuki, z tym może być większy problem. Mimo wszystko 3mam kciuki.

scorpio84

Mnie film znudził. Fabuła mnie nie porwała, trochę zbyt banalna i było mało zwrotów akcji. Podobała mi się końcówka, ale nie tego oczekiwałem po tego typu filmie.
Trochę dziwny wątki - z jednej strony baśniowy wątek z faunem, z drugiej strony brutalna wojna. Ni to dla młodszych, ni to dla starszych.
Scorpio84 - nie pluj jadem, nie jest to w ogóle tutaj potrzebne.

ocenił(a) film na 9
Ola390

Moim zdaniem film był dobry - ale cóż, są gusta i guściki. Mnie nie poraził brutalnością, raczej spodziewałam się tego po historii o wpływie wojny domowej na dziecko i jego świat. Chociaż muszę podkreślić, że rozbawiło mnie szczerze oburzenie brutalnością filmu fana serii Resident Evil (być może nie wyczułam ironii):)