PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

ocena 8 z kawałkiem chyba wystawiona była przed obejrzeniem.. obraz jest nijaki, połączenie baśni dla dzieci z dramatem wojennym dla dorosłych i to tak monotonnie, że się chce wymiotować.. kicha, szkoda czasu.. mam nadzieje, że spadnie z rankingu bo ludzie pomyślą, że jest dobry

camo

Pewnie, że jest tandetny w porównaniu z niektórymi "dziełami", którym wystawiłeś 10, hehe.

ocenił(a) film na 2
camo

Rzadko się wypowiadam ale ten film jak dla mnie to bieda. Byliśmy z kumplami; niewiadomo co gorsze: fantasy czy real. Nie jestem krytykiem ale gdzie tu piękna - że nie wspomnnę o porywającej! - opowieść?? Jedyny plus mają za tekst: "policz do trzech...." kino leżało ze śmiechu! Ogólnie jednak nie warto.

ocenił(a) film na 10
maniu23

no nie wiem dla mnie historia ofelii byla wlasnie piekna i porywajac a przy tym tez niezwykle madra i prawdziwa. dodatkowym plusem filmu jest jezyk hiszpanski którym posluguja sie bohaterowie. dla mnie magia wrezc wylewala sie z ekranu a film uwazam za absolutne arcydzielo

ocenił(a) film na 8
maniu23

Akurat Ci uwierzę że cała sala się śmiała... Po co takie kretyństwa wypisujesz? Żeby Ci ulżyło? A film wcale nie taki tandetny był...

ocenił(a) film na 2
Ujek

Napisałem tu przed laty prawdę.. i wciąż podtrzymuję. Poza tym, że sala lała ze śmiechu wciąż uważam, że ten film to bałagan... rozpisujecie się, że trzeba czytać między wierszami... tylko pytam "co tam przeczytaliście?". Autor robi widza w jajo sugerując, że jest tu coś więcej, niż w rzeczywistości.. nie lubię tego. Manipulacja i tyle. Pewne walory film ma stąd podtrzymuję 2/10. Że genialny? Nie sądzę.

ocenił(a) film na 10
camo

To jest film dla ludzi, którzy potrafią czytać między wierszami...
Najwyraźniej Ty nie potrafisz. A szkoda, bo wtedy może wyniósłbyś z niego coś wartościowego...

ocenił(a) film na 8
camo

Tandetny to jest twój komentarz. Żeby wysoko ocenić ten film, trzeba go po prostu zrozumieć, jak widać tobie nie wyszło. Współczuję bo to naprawdę mocny obraz choć bardzo smutny...

ocenił(a) film na 10
camo

W jakim rankingu ma spaść? Filmwebu? No jeżeli się kierujesz TYM rankingiem, to gratuluję.
A co do tego, czy scena "policz to trzech..." była zabawna... Matko, biedne , dotknięte znieczulicą dzieci... sceny tortur są dla was zabawne.
Jak dla mnie film genialny. 10/10, zdecydowanie.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
camo

Śmieszny jesteś jeżeli według ciebie świadek koronny to arcydzieło a labirynt Fauna jest bardzo zły. szkoda mi ciebie...naprawde

camo

człowieku udaj się po rozum do głowy, brednie, które z Ciebie emanują w zaprawdę zjawiskowy sposób, to problem, którym należy się zainteresować. to jedna z najbardziej przejmujących historii kina fantasy. zrozum, że film również może być sztuką. zrozum, dorośnij, dojrzej, cokolwiek.

użytkownik usunięty
camo

Tandetny ?
Fajny żart hahahah udał Ci się mnie nabrać.

Jak kto lubi ;p osobiscie dalem 2/10 film mi sie nie podobał , wydawał sie zbyt szary i nudny.

ocenił(a) film na 8
Silanceyo

Nie ma o co się gorączkować. O gustach się nie dyskutuje. Mnie osobiście jakoś nie boli,że się komuś nie podobał ten film i o tym pisze... Ma do tego konstytucyjne prawo ;)
Sama film widziałam dawno temu i to chyba nie w całości. Dlatego też, na razie, nie komentuję i nie oceniam.
Pozdrawiam wszystkich. :)