mam takie pytanie - w multikinie ten film jest razem z ANtychrystem na
nocy grozy czy jakos tak. czy on jest straszny?
W żadnym razie to nie horror, jest tylko element gozy, jeden, ale nic Ci nie będe mówił. Natomiast film nie jest horrorem, to dramat wojenny, ale w pewnym siensie też psychologiczny. Natomiast jest dość ciężki, i serwowany raczej osobom dorosłym.
aha, dzięki - mam zamiar go obejrzeć a nie chciałem się zawieść (tzn -
siadam z myślą o horrorze a widze coś innego)
To nie horror, choć jest utrzymany w mrocznych klimatach. Dodam, że nie zgadzam się, że film jest kierowany bardziej dla dorosłych. Owszem, jest nieco brutalny, ale to nie o to chodzi. Uważam, że w pewnym senie młodszym widzom (ale tak powyżej 12 lat) łatwiej jest zrozumieć niż dorosłym ten świat Ofeli, jej ucieczkę do wyimaginowanego świata. Ale to moje zdanie.
Możesz mieć racje, wiesz, ja oglądając to, przyznam bez bicia, mając 12 lub trochę więcej lat czuł bym się źle oglądając ten film, dla mnie jest on brutalny, ale nie nieco, tylko jest on bardzo mocny. To zależy, jak człowiek jest wrażliwy, mając 16 lat widziałem go po raz pierwszy, a i tak niektóre sceny zrobiły na mnie wrażenie(czytaj zamurowało mnie).
Poza tym historia przedstawiona jest w taki sposón, że myśle, nie od wieku, a właśnie od wrażliwości zależy, jak film będzie postrzegany.
A co do filmu ogólnie, to powinien Ci się spodobać, jheśli lubisz na prawde dobre kino, nie komercje naszpikowaną efektami, ale wyszukane kino, które na prawde jest godne pświęconego czasu, powinieneś być zachwycony. Zatem POLECAM!
właśnie obejrzałem i jestem zachwycony filmem. a co do tej
sceny/elementu grozy co nie chciałeś/aś powiedzieć to czy chodziło o
scene z butelką o nosem czy z Mercedes i kapitanem ?
Jak co, uwaga, troche Spoiler(troche ;))
Chodziło mi bardziej o tą scenę z Pale manem. Bo tamte były po prostu drastyczne, a ta ma troche z filmu grozy.
aaa... szczerze mówiąc chciałem to wpisać ale 'miłość' do gore
zwyciężyła...
ale tak - ta scena była świetna, ten stwór przerażający a te oczy -
zajebi*te
Prosiłbym o wypisanie tych mocniejszych scen. Bez konkretnych szczegółów ale na zasadzie "pokazują jak jeden koleś drugiemu obcina głowę piłą mechaniczną" itd" bo nie wiem czy film nie będzie dla mnie zbyt brutalny.