Niech wreszcie ktoś zdejmie tę recenzję 'nuda w piekle'
Nawet jeśli ktoś nazywa się Bartosz Żurawiecki. I nawet jeśli ktoś publikuję dla tak uznanych i słynących z profesjonalizmu tytułów jak 'Film'. Może napisać słownego gniota. W tym wypadku doskonale to się udało zmaterializować autorowi. Ta recenzja jest jakimś kompletną pomyłką, nie wiem pod czego wpływem był autor ją tworząc ale na pewno nie były to fakty i dogłębna wiedza źródłowa. Jedyne okoliczności tłumaczące całe te nieporozumienie to okres 11 lat, jaki minął od napisanie recenzji.
To nie Requiem dla kontrkultury to Requiem dla Huntera S. Thompsona.
Ten film to dość wierna adaptacja najsłynniejszej jego powieści, która stała częścią kanonu światowej literatury. A jej autor jedną z największych osobowości w historii literatury w Stanach Zjednoczonych.
Do chuja,chyba sam napiszę kilka słów o tym niezwykłym obrazie.
masz racje ,czasami recenzenci piszą negatywnie o filmie bo np im sie nie
spodobał , recenzje do filmów lub czegokolwiek powinni pisać ludzie
obiektywnie patrzący na sprawe i zdystansowani , nie czytałem żadnej z
tych recenzji nie potrzebuje tego , poza tym nie czytaj recenzji ani
komentarzy tylko oglądaj filmy i miej swoje własne zdanie ,tak to jest jak
ktoś sie wypowiada na tematy o których nie ma zielonego pojęcia
Recenzja ze swojej definicji jest subiektywna. Tok twojego myślenia jest ewidentnie błędny. Popracuj nad sobą.
OK, ale czytając najlepiej wyeksponowaną recenzję na filmwebowej stronie tego filmu chcialabym się dowiedzieć czegoś więcej niż tylko dlaczego autorowi tej recenzji film się nie podobal. zero jakichś nawiązań, tylko beznadziejny, beznadziejny, odrażający.
pete 109 Dziekuje popracuje nad sobą napewno :) ale swojego myslenia raczej nie zmienie !! nie obchodzą mnie definicje tym bardziej recenzje zje**nych krytyków !! jak tobie pomagają to okej , ja mam swoje własne zdanie i nie potrzebuje tego, nie lubie recenzji z samoego załozenia tyle ile ludzi tyle różnych recenzji ! coniektórzy muszą mieć nieźle nagrzane w bani żeby takie rzeczy konstruować !! Pozdrawiam Recenzenta - odstaw te prochy !! trzeba być mądrym żeby to brać !!
http://www.filmweb.pl/film/Las+Vegas+Parano-1998-772/discussion/kometarz+do+rece nzji+Pana+Bartosza+Żurawieckiego+%22Nuda+w+Piekle%22.,1451145
Zapraszam do dyskusji :)
Po przeczytaniu tego wątku (tuż po przeczytaniu recenzji, już jakiś czas temu) nie mialam nic do dodania. Bo wszystko zostalo już napisane i dość dobrze ujęte. Wiedz, że zgadzam się z Tobą.;p I kurcze, nie wiedzialam, że Watson byl milośnikiem LSD.
Zluzujcie już z tą recenzją, merytorycznie wszak ciężko cokolwiek zarzucić. Czasem tak bywa, że inni ludzie różnie odbierają ten sam obraz, proponuję oswoić się z tym zjawiskiem.
"czasami recenzenci piszą negatywnie o filmie bo np im sie nie
spodobał "
he he
hehhe - może to dziwnie brzmi ale chciałem to ując w jak najprostszym jezyku żeby to dotarło do tępaków wiesz o co chodzi :) Czysta Prawda mi np nie spodobał sie Avatar i napisał bym o nim taką recenzje że wielu ludzi mogło by sie zdziwić !! tak samo o innych klasykach z top 100 :) każdy interpretuje film po swojemu bo każdy jest inny :) jedyna dobra recenzja z którą moge sie zgodzić to "Jeden mach poza kolejką" kolegi movie_star -tak poza tym Dzieki że ją umieściłeś !! Peace
Dobrze, że obok recenzji jest wskaźnik tego, czy recenzja jest pomocna. To chyba zalatwia sprawę.
Rozśmieszył mnie fragment, gdzie recenzent określa scenę, w której nakwaszony dr Gonzo domaga się aby Duke wrzucił mu do wanny radio podłączone do prądu, mianem żałosnej próby samobójstwa. Przez ten ton, z jednej strony zbyt poważny a z drugiej lekceważący, kiepsko czyta się tę recenzję, ale w końcu mamy wolność słowa.
nie ma nic gorszego niż recenzent kinowy, krytyk nie ma również nic gorszego niż opis dystrybutora. Najlepiej zdać się na siebie ;( Nie ma równiez nic gorszego niż polskie tytuły, co to k*wa jest "parano"
cały czas mnie to zastanawia !! ktoś musiał być nieźle nagrzanym żeby takie coś wymyślić, ale to jest jeszcze nic najbardziej zmiażdzył mnie przetłumaczony tytuł how high to jest dopiero mistrzostwo :) a krytycy i recenzenci mają zajebiste ego i są niedorozwinięci umosłowo ,wchłaniają dane i przetwarzają je na swój sposób informując o tym wszystkich ! i nie dociera do nich to że my też posiadamy myśli, co najgorsze są świecie przekonani że ich racje są najprawdziwsze z wszystkich ! - dla mnie tacy ludzie nie istnieją