PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 171104
7,0 41 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

nie jestem pewien czy Jack Sparrow miał dostęp do srodków którymi miał przyjemność raczyć sie Roul Duke:)) ale zachowanie obydwu jest bardzo podobne. Te gesty, sposób poruszania się, wydaje mi się że john deep syworzył kreacje Jacka w dużym stopniu mając w pamięci Duke'a.

adidnb

też miałam takie skojarzenie, ale generalnie cechą charakterystyczną Deppa jest właśnie taki choleryzm, ot, np. w Sweeneym Toddzie to się czasami ujawnia.

ocenił(a) film na 10
kadabra

generalnie Johnny jest idealny do ról charakterystycznych i czuje sie w nich doskonale,

adidnb

a może ona wcale nie gra tych ról, tylko jest sobą? hehehe :))

ocenił(a) film na 10
kadabra

trudno powiedziec jaki jest Johnny kiedy jest sobą, w kazdym razie nie jedno musiał przezyć i nie jednego doswiadczyc. Mówię to obserwójąć doskonałość w odgrywanych przez niego rolach.

ocenił(a) film na 9
adidnb

:D:D
Ja również mam wrażenie , że to po prostu jest Johnny, bez udawania, bez gry, taki, jaki jest na codzień. W rolach typu Jack Sparrow, Roul Duke odnajduje się, przez co świetnie oddaje charakter granych przez siebie postaci. A ponoć tego typu role Johnny wzorował na swoim idolu, którym jest Keith Richards (Stonsi)...

adidnb

Mnie również Duke skojarzył się ze Sparrowem. Mimo tego muszę przyznać, że rola w "Piratach" była bardziej dopracowana. Ale szacun dla Deppa za aktorstwo. Nie jest łatwo grać narkomana :D.

użytkownik usunięty
adidnb

...oj tak Duke przypominał niesamowicie naszego Kapitana Jacka xD Utkwiła
mi najbardziej scena w recepcji jednego z hotelów... ta jego niesamowicie
zwinna rączka ^^'

Po obejrzeniu tego filmu pewien człekokształtny - ten który nie przepadał
za Johnny'm (w sumie miał do tego prawo... bo co weekend chciałam oglądać
jakiś film w roli głównej z Depp'em xD) - powiedział: 'To nie magia
kina... To magia aktora' ... bo jakby nie patrzeć - Depp ma nieziemski
talent do takich właśnie postaci - czy jest sobą, czy gra... robi to
perfekcyjnie!!! I tak trzymać ]:)

ocenił(a) film na 8

Duke przypominał Sparrowa? To ciekawe bo Las Vegas nakrecono kilka lat wczesniej.

ocenił(a) film na 7
shamar

Chodzi o to, że obydwie postacie są do siebie bardzo podobne pod względem zachowania, a nie o to że jedna została od drugiej "zdarta".