a ja mam pytanie, czy książka Thompsona, na podstawie której powstał scenariusz została w ogóle wydana w Polsce i jest jakoś dostępna?
do niedawna żadna książka huntera nie była wydana w polsce, co nawiasem muwiąc jest skandaliczne!!!
a od jakiegoś czasu, właśnie las vegas parano można kupić w księgarniach albo necie.
Warto dodać, że książka, w polskim tłumaczeniu, nosi tytuł "Lęk i odraza w Las Vegas"
Lepiej późno niż wcale, powiem tyle, że wydanie jest całkiem sympatyczne, tłumaczenie trzyma klimat, no i ilustracje Steadman'a - perełki. Gorąco polecam wszystkim fanom filmu, bo fani Thompsona zapewne już dawno nabyli;]
No litości- wpisz w googlach "Lęk i odraza w Vegas Thompson, Niebieska struna(polski wydawca)" i już możesz przebierać
skoro wierne tłumaczenie to nie będę się męczyła po angielsku.. ;) rozpoczynam poszukiwania..
W empiku każdy spokojnie ją nabędzie. książka miała swoją premiere 1 lipca zeszłego roku, wiec nie powinno byc żadnego poblemu z jej nabyciem. Od siebie muszę dodać, że film jest bardzo wiernie odtworzony, a książka daje niezapomniany klimat podczas czytania. Wydanie polskie też jest bardzo ładne, bo prawie identyczne co amerykańskie wydanie
a może ktoś coś wie.. lub gdzieś przemycił e-booka a wersji oryginalnej bo na razie mam brak kasy
mam na kompie e-booka po angielsku jakbyś był/a zainteresowany/a to podaj maila ;)
zadna inna powiesc thompsona nie zostala wydana w polsce?
Moze ktos posiada fragmenty "Rum Diary", wg wikipedii fragmenty znalazly sie w magazynie "Odra" w 2001 roku, nie idzie tego jednak znalezc
właśnie.. szukam i szukam chętnie tym razem zrobiłabym na odwrót i najpierw przeczytała książkę a potem film ;)
ale chyba rzeczywiście nigdzie nie ma, można tylko kupić w oryginale ale jest dosyć droga
Nie wiem jak wy szukacie, że nie możecie znaleźć książka jest dostępna w wielu dobrych księgarniach i na allegro.
Jakby kogoś to interesowało kupno tej książki "Lęk i odraza w Las Vegas" - Hunter S. Thompson to można ją kupić na stronie www.merlin.pl