PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 171104
7,0 41 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

książka...`

ocenił(a) film na 8

a ja mam pytanie, czy książka Thompsona, na podstawie której powstał scenariusz została w ogóle wydana w Polsce i jest jakoś dostępna?

ocenił(a) film na 10
maga89

do niedawna żadna książka huntera nie była wydana w polsce, co nawiasem muwiąc jest skandaliczne!!!
a od jakiegoś czasu, właśnie las vegas parano można kupić w księgarniach albo necie.

ocenił(a) film na 10
fools_slayer2

Warto dodać, że książka, w polskim tłumaczeniu, nosi tytuł "Lęk i odraza w Las Vegas"

ocenił(a) film na 9
Piotr_W_

Lepiej późno niż wcale, powiem tyle, że wydanie jest całkiem sympatyczne, tłumaczenie trzyma klimat, no i ilustracje Steadman'a - perełki. Gorąco polecam wszystkim fanom filmu, bo fani Thompsona zapewne już dawno nabyli;]

ocenił(a) film na 9
maga89

Może ktoś dać linka, gdzie można kupić tą książkę?

użytkownik usunięty
danteusz

No litości- wpisz w googlach "Lęk i odraza w Vegas Thompson, Niebieska struna(polski wydawca)" i już możesz przebierać

Książka naprawdę bardzo bardzo dobra wszystkim polecam ,ale film w tej obsadzie to dzieło sztuki

ocenił(a) film na 8
Kirk666

skoro wierne tłumaczenie to nie będę się męczyła po angielsku.. ;) rozpoczynam poszukiwania..

maga89

W empiku każdy spokojnie ją nabędzie. książka miała swoją premiere 1 lipca zeszłego roku, wiec nie powinno byc żadnego poblemu z jej nabyciem. Od siebie muszę dodać, że film jest bardzo wiernie odtworzony, a książka daje niezapomniany klimat podczas czytania. Wydanie polskie też jest bardzo ładne, bo prawie identyczne co amerykańskie wydanie

ocenił(a) film na 8
Black_Smog

a może ktoś coś wie.. lub gdzieś przemycił e-booka a wersji oryginalnej bo na razie mam brak kasy

maga89

http://uotewa.com/2009/06/17/las-vegas-parano/
tu jest o ksiazce

ocenił(a) film na 9
maga89

mam na kompie e-booka po angielsku jakbyś był/a zainteresowany/a to podaj maila ;)

thaumiel

desputes@gmail.com
byłabym wdzięczna :) pzdr!

thaumiel

zavic@o2.pl
Ja również, jeśli mogę prosić :P.

Zavic

zadna inna powiesc thompsona nie zostala wydana w polsce?
Moze ktos posiada fragmenty "Rum Diary", wg wikipedii fragmenty znalazly sie w magazynie "Odra" w 2001 roku, nie idzie tego jednak znalezc

ocenił(a) film na 8
jan_sk

właśnie.. szukam i szukam chętnie tym razem zrobiłabym na odwrót i najpierw przeczytała książkę a potem film ;)
ale chyba rzeczywiście nigdzie nie ma, można tylko kupić w oryginale ale jest dosyć droga

ocenił(a) film na 9
maga89

Nie wiem jak wy szukacie, że nie możecie znaleźć książka jest dostępna w wielu dobrych księgarniach i na allegro.

użytkownik usunięty
sowacx

Jakby kogoś to interesowało kupno tej książki "Lęk i odraza w Las Vegas" - Hunter S. Thompson to można ją kupić na stronie www.merlin.pl

użytkownik usunięty

cena to 30.49 zł i wysyłają ją w ciągu ok. 14 dni