PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=516679}

Led Zeppelin. Źródła inspiracji

Down the Tracks: The Music That Influenced Led Zeppelin
2008
6,8 45  ocen
6,8 10 1 45
Led Zeppelin. Źródła inspiracji
powrót do forum filmu Led Zeppelin. Źródła inspiracji

zespół  

użytkownik usunięty

porządny zespół

Jeden z najlepszych :) Już więcej takich nie będzie :(

użytkownik usunięty
Andreas110

Teraz rządzi komercja

Inaczej mówiąc gówno... Nie ma już sztuki w muzyce... A jeśli jest to nie często...

użytkownik usunięty
Andreas110

We współczesnej muzyce sztuki oraz piękna doszukałem się jedynie w Nightwish , Epica, Within Temptation , Apocalyptica

Co do innej muzyki no weźmy pop czy też "rock" w cudzysłowiu bo nie ma juz dużo rocka
Porównać Led Zeppelin , AC/DC , Nirvane , Pink Floyd i inne zespoły do współczesnych i od razu widać że muzyka ma inne brzmienie teraz w radiu nie znajde muzyki aktualnej co brzmi jaki za lat 70 . na albumach Lady Pank widać też jak zmienia się brzmienei

użytkownik usunięty
Andreas110

Ludzie tez teraz mówią że metal to bezmyślne ryczenie satanistów .
Jak powiesz metal to ludzie błyskawicznie utożsamią z black czy death metalem
Jest tyle gatunków symfoniczny, power, thrash , zwyczajny heavy a ludzie i tak tylko jeden że satanistyczny

Paradoksalnie to właśnie metal ( pomijając black i death) tworzy najpiękniejszą i najmądrzejszą muzykę a popatrzeć na Epicę i widać że w tym zespole nawet growl jest wielką i piękną sztuką

Ja akurat z tych co wymieniłeś słucham tylko Epica bo żeńskie wokale słabo mi podchodzą... Ale ja z tych co grają artystycznie wymieniłbym Kalmah, Trivium i Avantasia... Podobał mi się też Kamelot z Roy'em Khanem, ale odszeł... A z polskich nic nie przebije KAT'a i Hunter'a :D Też grają świetnie a klimaty ich utworów są niepowtarzalne...

Death też... Tylko trzeba umieć akceptować growl jako sztukę... Np zespół Be'lakor... Nawet pewnie w black by się coś znalazło(tego akurat nie słucham)... A to, że ludzie cały metal określają jako sataniści to świadczy tylko o ich ograniczeniu...

użytkownik usunięty
Andreas110

Tak, nie można nigdy mówić o całośći choć są zespoły satanistyczne , ale jestem pewein że i w rocku i popie są sataniśći bądź kpiący z religii jak Madonna , denerwuje mnie też krytyka ludzi gdy zobaczą że zespoły metalowe wykorzystują motywy reliogijne , a w ogóle nie wiedzą w jakim celu od razu myslą że złym

Np. Epica Feint teledysk nagrała w kościele , a na singlu mieli scenę zdjęcia z krzyża
Lecz oni wcale nie mieli złych zamiarw

użytkownik usunięty
Andreas110

Ja też nie lubię żeńskiego wokalu ale Epica i Nightwish to coś wyjątkowego i te zespoły uwielbiam

użytkownik usunięty
Andreas110

Z black i death żle zapewne trafiałem bo tylko mnie ciarki przechodziły

użytkownik usunięty
Andreas110

Także Epiki nie wyobrażam sobie bez growlu. Na szczęście Jansen jest w prawie każdej piosence

To, że teledysk jest w kościele nie oznacza, że się kpi z religii... Tylko, że to zespół metalowy i od razu ludzie wrzeszczą...
Do growlu deathmetalowego trzeba jakoś w sobie dorosnąć :) Przez dłuższy czas też nie słuchałem ale już teraz mi nie przeszkadza.. Na początek jednak dużo lepszy jest Melodic Death Metal... Przyzwyczajanie się do "cięższego" w brzmieniu growlu przy lekkiej i nie przytłaczającej muzycce :) A co do black... Ja nie jestem antychrześcijaninem... A nie znam zespołów których twórczość nie byłaby oparta na sataniźmie i walce z chrześcijanizmem...

użytkownik usunięty
Andreas110

no właśnie ale powiedz to moherom

Z moherami nic się nie da zrobić.. Ale gorsze jest to, że dzieciaki w wieku 14-17 lat też się posługują tym stereotypem..

użytkownik usunięty
Andreas110

Hej no są wyjątki
Ja mam 17 lat jedynie metalu i rocka słucham
Ale zgodzę się w mojej klasie dziewczyny słuchają sweet romantycznych melodyjek a Rammstein to uważają już za megasieczkę

Ja mam 19 :) Z rocka słucham tylko starszych piosenek. A z metalu to w zasadzie to większość :P
Ja akurat do nich "miłością" nie pałam... Wolę coś co ma mniej elektroniki... Ostatnio najwięcej Melodic Death Metalu słucham bo fazę na growl mam :P

użytkownik usunięty
Andreas110

Ja omijam black metal ponieważ nie mogę znaleźć niesatanistycznego
Głównie słucham thrash i symfonicznego

Therion też nieraz mi się podobał Płyta Vovin , i te chóry ale mam wrażenie że ten zespół ma jakąś fascynacje okultyzmem
Wystarczy spojrzeć na koncerty
Vovin to w okultystycznym języku Smok

Sam nie wiem , naprawdę bardzo nie lubię zespołów okultystycznych nie moge tego słuchać spokojnie

Ja najwięcej słucham power, death, melodeath, heavy, czasem trash, symfoniczny też :)..
Fascynacja okultyzmem to nic złego... Gorsze jest praktykowanie... Z tego co wiem to black nie można brać najbardziej znanych grup jak Gorgoroth czy polski Behemoth... Te najbardziej znane grupy właśnie są przesiaknięte satanizmem... Jak znajde jakieś niesatanistyczne to będę mógł Ci parę podesłać, żebyś zobaczył..

Led Zeppelin to jeden z moich ulubionych zespołów. A co do wspólczesnej 'muzyki' to na pocieszenie mamy przecież łon dajrekszyn i dżastina...ręce opadają

MrsMademoiselle

;____________; może kiedyś ta muzyka upadnie i się fanki opamiętają.

Bartonson12

Optymista..;)

Zgadzam się że zespół porządny ale oprócz tego słucham klasyki i jest fajnie.